ΦΑΡΜΑΚO

Κοντά στον Έλληνα φαρμακοποιό εδώ και 50 χρόνια η ΕΛΠΕΝ

Μοχλός ανάπτυξης και στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί το ελληνικό φαρμακείο για την ELPEN, δηλώνοντας, πως οι δεσμοί που συνδέουν την φαρμακευτική με τον έλληνα φαρμακοποιό, εδώ και 50 χρόνια, είναι άρρηκτοι.

Κοντά στον Έλληνα φαρμακοποιό εδώ και 50 χρόνια η ΕΛΠΕΝ

Επιπλέον, η εταιρεία θέτει στο επίκεντρο την διατήρηση της βιώσιμης λειτουργίας του ελληνικού φαρμακείου και την διασφάλιση του επαγγελματικού κύρους του Έλληνα επιστήμονα για την υψηλή παροχή υπηρεσιών στον Έλληνα ασθενή

Το μήνυμα αυτό, κυριάρχησε κατά την διάρκεια της 2ης κατά σειρά εκδήλωσης γνωριμίας με τους φαρμακοποιούς των Βορείων Προαστίων και Ανατολικής Αττικής που διοργανώθηκε από το τμήμα Consumer Health Care της ELPEN.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιουνίου στο Politia Tennis Club υπό την Αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με την συμμετοχή 250 φαρμακοποιών. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και εισηγητές ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Πενταφράγκας, Πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος ELPEN, η κυρία Κίττυ Κυζιρίδου, Διευθύντρια Τμήματος Consumer Health Care, Βασίλειος Βαγενάς, Ειδικός Νευρολόγος – Δ/ντης Νευρολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι» - Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Γεώργιος Καπιτσάκης, Group Product Manager Respiratory ELPEN, και Παναγιώτης Μαχαίρας, Καθηγητής Βιοφαρμακευτικής – Φαρμακοκινητικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο οποίος αναφέρθηκε σ' ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα του κλάδου όπως αυτό της δραστικής ουσίας εστιάζοντας στο ότι «Το φάρμακο δεν είναι μόνο η δραστική».

Η ELPEN, η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, με 50 χρόνια παρουσίας στην φαρμακευτική αγορά, όπως τόνισε ο κ. Τρύφων, «στηρίζει το έργο και τη βιώσιμη επαγγελματική δραστηριότητα του έλληνα φαρμακοποιού, εκτιμώντας τον ως ένα καίριο συνεργάτη αλλά και ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των επαγγελματιών Υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες στον ασθενή. Ο φαρμακοποιός κατέχει εξέχοντα ρόλο στη διασφάλιση της Υγείας των ασθενών και απώτερος σκοπός της συνεργασίας μας, σε συνδυασμό με την παροχή των ποιοτικών και καταξιωμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων μας, είναι η παροχή υψηλών επιστημονικών υπηρεσιών στον ασθενή ο οποίος έχει πληγεί, όπως άλλωστε και ο γενικότερος κλάδος της Υγείας, από τις αναποτελεσματικές πολιτικές των τελευταίων ετών.»

Ο Ειδικός Νευρολόγος κ. Β. Βαγενάς, εστίασε σ' ένα από τα πιο σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υγιείς ενήλικες, στη μείωση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης, λόγω του έντονου τρόπου ζωής, του στρες και της κούρασης, και σημείωσε ότι «τα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για τη μνήμη όπως το NeuroAge, μπορούν να δώσουν ικανοποιητικές προληπτικές λύσεις ενισχύοντας αποτελεσματικά τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη μάθηση και τη λογική.»

Ο Πρόεδρος της ELPEN Δ. Πενταφράγκας αναφέρθηκε στην παγκοσμίου εμβέλειας ελληνική καινοτομία, την συσκευή εισπνοών Elpenhaler της οποίας είναι εφευρέτης και η οποία αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία της θυγατρικής ELPEN PHARMA GMBH στην Γερμανία ενώ χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό της προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, έχει εγκριθεί σε 27 και κυκλοφορεί σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες.

Προς επίρρωση των παραπάνω, ο Γ. Καπιτσάκης, Group Product Manager Respiratory ELPEN σημείωσε ότι η συσκευή Elpenhaler έχει λάβει την υψηλότερη μέση συνολική βαθμολογία έναντι άλλων συσκευών εισπνοής, στην μελέτη "ANASA" η οποία εκπονήθηκε για την καταγραφή της ικανοποίησης των ασθενών από τις συσκευές εισπνοών. Στην μελέτη "ANASA", συμμετείχαν 560 ενήλικες ασθενείς με Άσθμα και 561 με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σε 79 διαφορετικά κέντρα.