ΦΑΡΜΑΚO

Την έκδοση υπουργικής απόφασης για το πλαφόν των διαγνωστικών εξετάσεων ζητά ο ΙΣΑ

Την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με το ατομικό όριο ανά πάροχο για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ζητά ο ΙΣΑ με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Την έκδοση υπουργικής απόφασης για το πλαφόν των διαγνωστικών εξετάσεων ζητά ο ΙΣΑ

Στην επιστολή του ο ΙΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Σε συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (Π.Ε.Δ), υπό την αιγίδα του Π.Ι.Σ., υπήρξε δέσμευση για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, δυνάμει της οποίας θα θεσπίζεται ατομικό όριο ανά πάροχο αναφορικά με την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων στις νέες συμβάσεις, με δικαίωμα ημερήσιας διαχείρισης του ραντεβού των ασθενών προσαρμοσμένο στη δομή της εκάστοτε διαγνωστικής μονάδας.

Πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, το οποίο εκκρεμεί έως και σήμερα και για το οποίο απαιτείται η άμεση διευθέτησή του.

Συνεπεία των ανωτέρω, ζητούμε την άμεση συνδρομή σας προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, ώστε να απεμπλακούν χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οποίοι έχουν συνδράμει με τις επιστημονικές τους γνώσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και παρόλα ταύτα βρίσκονται σε δεινή θέση».