ΦΑΡΜΑΚO

ΣΦΕΕ Innovation Project»: Μπείτε στην μάχη των επενδύσεων

Μετά από μια σειρά πολύ πετυχημένων επισκέψεων στις μεγάλες πόλεις Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) παρουσίασαν και στην Αθήνα τον 2ο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στον κλάδο της υγείας «ΣΦΕΕ Innovation Project» στο πλαίσιο της εκδήλωσης Health Forward (Υγεία Μπροστά).

ΣΦΕΕ Innovation Project»: Μπείτε στην μάχη των επενδύσεων

Το σύνθημα που κυριάρχησε στην εκδήλωση Health Forward στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για την παρουσίαση του θεσμού, είναι «Μπες στην μάχη των επενδύσεων!»

Στην εκδήλωση μίλησε η κυρία Ναταλία Τουμπανάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ τονίζοντας πως «Καινοτόμα φάρμακα, που βασίστηκαν στην έρευνα επιστημόνων συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση πλήθους σοβαρών νοσημάτων, όπως το HIV/AIDS, οι καρδιαγγειακές και νευροψυχιατρικές παθήσεις και μορφές καρκίνου, χαρίζοντας περισσότερη και καλύτερη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους. Η καινοτομία, η επένδυση στην Ε&Α βρίσκονται στο DNA των φαρμακευτικών εταιριών, οι οποίες συνεχίζουν τις προσπάθειες για ασθένειες που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί. Αυτός ο διαγωνισμός ουσιαστικά ευελπιστεί να αξιοποιήσει και να αναδείξει το αξιόλογο επιστημονικό και ερευνητικό ταλέντο της Ελλάδας και να συνδέσει απευθείας την έρευνα με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις παρέχοντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και συνεργασία».

Από τη μεριά του ο Συνιδρυτής των Industry Disruptors - Game Changers κ. Μιχάλης Στάγκος, μίλησε για τους στόχους της επόμενης χρονιάς τονίζοντας πως «το Health Forward σε συνεργασία με το Ted Med live streaming είναι μία νέα πλατφόρμα που φέρνει κοντά γιατρούς και ασθενείς, ιδέες και πρακτικές, δυνατότητες και ελπίδες. Την ώρα που ο κλάδος της υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού αλλά και οικονομικού ενδιαφέροντος, το perception που τελικά δημιουργείται από τέτοιες εκδηλώσεις και φυσικά από το αντίκτυπο τους σε περιβάλλον social media, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν επαγγελματία υγείας αδιάφορο και πολύ περισσότερο αμέτοχο».

Ακόμη, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δρ Μίνως Ελευθερίου, Στέλεχος του Research and Innovation Strategy Experts (RISE), ο οποίος μίλησε για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τόνισε πως υπάρχουν ευκαιρίες όσο υπάρχουν ιδέες.

Η Φαίη Χριστοδούλου, MIR.I.AM - 1ο Βραβείο ΣΦΕΕ Innovation Project και ο Νικόλας Μαργαρίτης, RESPI - 2ο Βραβείο ΣΦΕΕ Innovation Project, παρουσίασαν την προσωπική τους εμπειρία από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και δήλωσαν πως εκτός από το χρηματικό έπαθλο, κέρδισαν την πολύτιμη εμπειρία του live pitch που τους βοήθησε σημαντικά σε επόμενους, διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο διαγωνισμός «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0» στοχεύει στην ανάδειξη πρωτοπόρων ιδεών με σκοπό τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτόμων λύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ο κλάδος της υγείας μπορεί να αποτελέσει πεδίο υλοποίησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, βασισμένου στην εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που πλήττεται από την ανεργία.

Υποστηρικτής του Χρηματικού Επάθλου του διαγωνισμού «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0» είναι ο ΣΦΕΕ, καθώς και οι εταιρείες μέλη του που στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια υλοποίησης του διαγωνισμού. Συμμετέχουν με επιπλέον χορηγία και οι φαρμακευτικές εταιρείες: AbbVie, Chiesi, Genesis, MSD, Novartis, Pharmaserve–Lilly, Pharmathen.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.innovationproject.gr

Sfee Innovation 622x342 635107826