ΦΑΡΜΑΚO

ΠΕΦ: Στο τέλος του μήνα ο νέος πρόεδρος

Με οριακή διαφορά πρώτος στις εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας την Τετάρτη, εξελέγη ο Θεόδωρος Κωλέτης αντιπρόεδρος της Ένωσης και ακολουθεί ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, επίσης αντιπρόεδρος της Ένωσης.

ΠΕΦ: Στο τέλος του μήνα ο νέος πρόεδρος

Να σημειωθεί ότι και οι 12 υποψήφιοι μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ, στην εκλογική αναμέτρηση, ήρθαν οριακά σε ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ θα συγκληθεί σε σώμα στο τέλος του μήνα, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Δημήτρης Δέμος αποχωρεί από την προεδρία της Ένωσης, δεν αποκλείεται όμως, να αναλάβει αντιπρόεδρος που και αυτή η θέση θα έχει αρκετή δουλειά. Άλλωστε η θητεία του κ. Δέμου συνέπεσε σε μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία μεσούσης της τρόικας και του μνημονίου κατά την διάρκεια της οποίας απαιτήθηκαν επιδέξιοι χειρισμοί.

Ο νέος πρόεδρος καλείται επίσης να καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια, αφού η πραγματική οικονομία αλλά και η αγορά βρίσκονται αντιμέτωπες με μία φαρμακευτική δαπάνη κολλημένη στα 2 δις ευρώ με την φαρμακοβιομηχανία να ζητά διόρθωση 300 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τιμωρητικά χαράτσια όπως clawback και rebate, με τους ανασφάλιστους να αυξάνονται διαρκώς και με μία ανύπαρκτη φαρμακευτική πολιτική που ζημιώνει την ελληνική παραγωγή, δημιουργεί συνθήκες αποεπένδυσης και brain drain, αφού πάρα πολλά στελέχη του κλάδου έχουν αποχωρήσει για το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

Τρύφων: Σε δύο χρόνια όλα τα φάρμακα θα είναι εισαγόμενα

Π. Αποστολίδης: Όχι άλλους αιφνιδιασμούς - H κυβέρνηση να εκτιμήσει την αξία της φαρμακοβιομηχανίας