ΦΑΡΜΑΚO

Έρχεται νέα τιμολόγηση για 717 φαρμακευτικά σκευάσματα

Με αγωνία αναμένει η αγορά, την συνεδρίαση εκ νέου της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων για την τιμολόγηση μίας ακόμη λίστας σκευασμάτων τα οποία παραμένουν χωρίς τιμή εδώ και μήνες.

Έρχεται νέα τιμολόγηση για 717 φαρμακευτικά σκευάσματα

Τα εν λόγω αιτήματα αφορούν σε τιμολόγηση πρωτοτύπων, το διάστημα από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και γενοσήμων για τα οποία οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν καταθέσει σχετικά αιτήματα μέχρι 15 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για 717 φαρμακευτικά σκευάσματα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν τον Δεκέμβριο.

Όπως ενημερώνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και ειδικότερα η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ελέγχου Προϊόντων
Τμήμα Τιμολόγησης, «Ενόψει της επικείμενης τιμολόγησης και στα πλαίσια ανοιχτής διαβούλευσης, ο ΕΟΦ ενημερώνει για το σύνολο των φαρμακευτικών προϊόντων για τα οποία εκκρεμούν αιτήματα τιμολόγησης φαρμάκων στο Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων της ΔΔΥΕΠ. Συγκεκριμένα αναρτάται συνολικός κατάλογος πρωτοτύπων προϊόντων για τα οποία έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα έως και 30 Σεπτεμβρίου 2014 και γενοσήμων προϊόντων για τα οποία έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα έως και 15 Οκτωβρίου 2014.

Να σημειωθεί, ότι στον ανωτέρω συνολικό κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και αιτήματα που αφορούν σε επανένταξη προϊόντων σε Δελτίο Τιμών».

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, προχώρησε στις 21 Οκτωβρίου σε διορθώσεις σε 100 μοναδικά και of patent φάρμακα, τα οποία ουσιαστικά «παρανομούσαν», καθώς η τιμή τους ήταν χαμηλότερη από την τιμή της Ευρώπης. Τα μέλη της Επιτροπής επίσης την ίδια ημέρα, πραγματοποίησαν διορθώσεις και σε ενστάσεις που αφορούσαν στο δελτίο τιμών του Αυγούστου.

Οι νέες διορθωμένες τιμές καθώς και οι τιμές που δόθηκαν για τα 60 πρωτότυπα και τα 600 γενόσημα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, αναμένεται να δημοσιευθούν σε πίνακα του ΕΟΦ προκειμένου στην συνέχεια, να εκδοθεί το σχετικό δελτίο τιμών με την υπογραφή του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Διαβάστε ακόμη:

100 φάρμακα διόρθωσε η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων - επίκειται δελτίο τιμών

Σκληρό μήνυμα Λουράντου: Ανεπαρκές το κράτος - δημιουργεί πτωχευμένα φαρμακεία & πρόβλημα στον ασθενή

Βορίδης στο onMed: «Πρέπει να πολεμήσουμε το clawback»