ΦΑΡΜΑΚO

Στέλεχος της Merck στο τιμόνι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Προϊόντων

Ο Stefan Oschmann, Διευθύνων Σύμβουλος του φαρμακευτικού κλάδου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Merck, εξελέγη Πρόεδρος της IFPMA (Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων και Παρασκευαστών Φαρμακευτικών Προϊόντων) κατά τη διάρκεια της 27ης Συνέλευσης της IFPMA, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Στέλεχος της Merck στο τιμόνι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Προϊόντων

Η διάρκεια της θητείας του κ. Oschmann, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της IFPMA από το 2012, είναι διετής. Διαδέχεται τον John Lechleiter, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eli Lilly & Co.

«Στόχος μου είναι να εστιάσω την προεδρία μου στην «επιτάχυνση της πρόσβασης» σε ποιοτικές λύσεις για την υγεία των ανθρώπων σε χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, ώστε να συμβάλλω στην πρόκληση για την αειφορία» δήλωσε σήμερα ο κ. Oschmann. «Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία στις εν λόγω χώρες, αλλά η έκκληση για «επιτάχυνση της πρόσβασης» αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και μόνο μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά που διαρκεί στο χρόνο».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας, ο κ. Oschmann υπογράμμισε τους τομείς προτεραιότητας οι οποίοι θα συμβάλλουν στους Στόχους του Προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την πρωταρχική εντολή του για «επιτάχυνση της πρόσβασης». «Η αναγνώριση και προαγωγή της καινοτομίας μέσω της τοπικής επιχειρηματικότητας στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της πρόσβασης. Η ανάγκη ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος υγείας στις συγκεκριμένες χώρες και η ανάπτυξη δυνατοτήτων υγειονομικής περίθαλψης μέσω της τοπικής ενδυνάμωσης, αποτελεί ακόμα ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να συμβάλλουμε για την «επιτάχυνση της πρόσβασης». Η κρίση που αντιμετωπίζουμε με τον ιό Έμπολα αποτελεί σαφέστατα σημαντικό παράδειγμα. Η αντιμετώπιση των ελλείψεων και των προκλήσεων στην καταπολέμηση της υπάρχουσας Μη- Μεταδοτικής Επιδημικής Νόσου αποτελεί έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες να επιταχύνουν την πρόσβαση στην υγεία και να ξεπεράσουν την επιβάρυνση από τις χρόνιες παθήσεις».

Η προώθηση της πρόσβασης σε λύσεις για την υγεία, όχι μόνο σε φάρμακα, σε ανεπαρκώς εξυπηρετούμενους πληθυσμούς ανά τον κόσμο, αποτελεί προτεραιότητα για τη Merck, αλλά και κομμάτι του τρόπου με τον οποίο η Merck διεξάγει την επιχειρηματική της δραστηριότητα με υπευθυνότητα και ηθική. Η Merck καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένες λύσεις για την υγεία σε ανεπαρκώς εξυπηρετούμενους πληθυσμούς και ασθενείς χωρών χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος, ανεξαρτήτως της δυνατότητάς τους να πληρώσουν.

Στο «Δείκτη Πρόσβασης στα Φάρμακα», η Merck έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και αυτή τη στιγμή κατατάσσεται όγδοη παγκοσμίως στην τελευταία διαθέσιμη κατάταξη.

Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων και Παρασκευαστών Φαρμακευτικών Προϊόντων (IFPMA)

Η IFPMA αντιπροσωπεύει τις ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις ανά την υφήλιο. Οι 1,3 εκατ. εργαζόμενοι της ερευνητικής φαρμακευτικής βιομηχανίας διεξάγουν έρευνα, αναπτύσσουν και προσφέρουν φάρμακα και εμβόλια που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών παγκοσμίως. Με έδρα τη Γενεύη, η IFPMA διατηρεί επίσημες σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και συνεισφέρει στην τεχνογνωσία του κλάδου με στόχο να βοηθήσει την παγκόσμια κοινότητα υγείας στην εξεύρεση λύσεων που βελτιώνουν την παγκόσμια υγεία.

Η Merck είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στη διάθεση καινοτόμων, υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας προϊόντων στο φαρμακευτικό και χημικό κλάδο. Το 2013, η Merck πέτυχε συνολικά έσοδα € 11,1 δισ. στους τέσσερις κλάδους όπου δραστηριοποιείται: Merck Serono, Consumer Health, Performance Materials και Merck Millipore. Απασχολεί περίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την επιτυχία των πελατών της καθώς και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο - από το 1668 - και το όνομά της είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της επιχειρηματικής επιτυχίας και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Διατηρώντας ένα μερίδιο περίπου 70%, η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος μέχρι σήμερα. Η Merck (Darmstadt, Γερμανία) διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα στην επωνυμία και στο λογότυπο Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εταιρεία είναι γνωστή ως EMD.

MS ME TG RGB LI

Διαβάστε ακόμη:

Merck Serono: Μέχρι αύριο η υποβολή αιτήσεων για προγράμματα σε Διαταραχές Ανάπτυξης

Merck: Καμπάνια για τους εργαζόμενους - «Proud to be an Original»

Merck Serono: Έδωσε το βραβείο καινοτομίας σε πρωτοπόρο Ομάδα Ογκολογίας

Νέο στέλεχος στην Merck Ελλάς: Ο κ. Κων. Κοφινάς

Η Merck Serono επιβραβεύει 3 προγράμματα μέσα από την καινοτομία στην ανάπτυξη