ΦΑΡΜΑΚO

Νέο στέλεχος στην Merck Ελλάς: Ο κ. Κων. Κοφινάς

Ένα έμπειρο στέλεχος από τον χώρο της υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλαμβάνει το τιμόνι της φαρμακευτικής Merck Ελλάς. Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου 2014 ο κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς ανέλαβε τη θέση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Merck, με ευθύνη για τις αγορές Ελλάδας και Κύπρου.

Νέο στέλεχος στην Merck Ελλάς: Ο κ. Κων. Κοφινάς

Ο κ. Κοφινάς διαδέχεται τον κ. Ιωάννη Βλόντζο, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας για περισσότερα από εννέα χρόνια και έχει αναλάβει πλέον καθήκοντα επικεφαλής του Intercontinental Region της Merck Serono.

O κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς διαθέτει εμπειρία μεγαλύτερη των είκοσι ετών στο χώρο της Υγείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων και της νοσοκομειακής φροντίδας, με εστίαση σε μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως η καρδιολογία, η νευρολογία και η γαστρεντερολογία. Επίσης, έχει διατελέσει σύμβουλος στους θεραπευτικούς τομείς της ογκολογίας, του διαβήτη, της υπογονιμότητας και των σπανίων παθήσεων. Μέχρι πρότινος ήταν Γενικός Διευθυντής στην ελληνική θυγατρική IMS Health.

Ο κ. Κοφινάς δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεχίσω την πορεία μου στο χώρο της Υγείας μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Merck, την παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η Merck αντανακλά παγκοσμίως τη δέσμευση για καινοτομία, αρχή πάνω στην οποία θα βασιστούμε με σύμμαχο τους ανθρώπους της εταιρείας μας, για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών και των πελατών μας».

Αντίστοιχα, ο κ. Ιωάννης Βλόντζος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο κ. Κοφινάς θα ηγηθεί της Merck στην Ελλάδα. Η στρατηγική του ματιά και η πολυετής εμπειρία του αποτελούν σημαντικά εχέγγυα ώστε η Merck να συνεχίσει δυναμικά την αναπτυξιακή της πορεία τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στον ίδιο και στους συναδέλφους της Merck Ελλάδος».

Ποιός είναι

O κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς έχει αναλάβει μέχρι σήμερα σημαντικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων περιφερειακός διευθυντής για τις Βόρειες Χώρες και τη Βαλτική για λογαριασμό της Solvay Pharmaceuticals και Γενικός Διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής Solvay Pharma στο διάστημα 2000-2010 και από το 2010 μέχρι σήμερα, Γενικός Διευθυντής της IMS Health, για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Ο K. Κοφινάς διαθέτει διεθνή εμπειρία και εξειδίκευση σε θέματα ανάπτυξης επιχειρήσεων και στρατηγικού σχεδιασμού. Επίσης, γνωρίζει σε βάθος τον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη, με εστίαση στην Ελλάδα, γνώση η οποία προκύπτει από την 20ετή εμπειρία του στο χώρο.

Ο Κ. Κοφινάς είναι κάτοχος Πτυχίου Φαρμακευτικής και Διδακτορικού διπλώματος στη Φυτοχημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος MBΑ από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έχει ζήσει και εργαστεί στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ελβετία. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση. Γεννήθηκε το 1967, είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στη διάθεση καινοτόμων, υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας προϊόντων στο φαρμακευτικό και χημικό κλάδο. Το 2013, η Merck πέτυχε συνολικά έσοδα € 11,1 δισ. στους τέσσερις κλάδους όπου δραστηριοποιείται: Merck Serono, Consumer Health, Performance Materials και Merck Millipore. Απασχολεί περίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την επιτυχία των πελατών της καθώς και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο - από το 1668 - και το όνομά της είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της επιχειρηματικής επιτυχίας και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Διατηρώντας ένα μερίδιο περίπου 70%, η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος μέχρι σήμερα. Η Merck (Darmstadt, Γερμανία) διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα στην επωνυμία και στο λογότυπο Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εταιρεία είναι γνωστή ως EMD.

Διαβάστε ακόμη:

Η Merck Serono επιβραβεύει 3 προγράμματα μέσα από την καινοτομία στην ανάπτυξη

Merck: Τα θετικά αποτελέσματα δείχνουν υγιή ανάπτυξη