ΦΑΡΜΑΚO

Μετά τις εκλογές η θετική λίστα με τα φάρμακα που αποζημιώνει η Κοινωνική Ασφάλιση

Μετά τις εκλογές αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ που θα αφορά στα σκευάσματα που θα ενταχθούν στην θετική λίστα, ωστόσο οι συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής πραγματοποιούνται κανονικά αυτήν την εβδομάδα, παρά τον προεκλογικό πυρετό.

Μετά τις εκλογές η θετική λίστα με τα φάρμακα που αποζημιώνει η Κοινωνική Ασφάλιση

Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των μελών, ενώ μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει μία ακόμη φορά, προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις των φαρμακευτικών επιχειρήσεων που έχουν ζητήσει να τεθούν τα προϊόντα τους στη θετική λίστα.

Να σημειώσουμε ότι η θετική λίστα αποζημιώνει τα φάρμακα από την Κοινωνική Ασφάλιση κι έτσι τα περισσότερα σκευάσματα που πήραν τιμή και κυκλοφόρησαν με το τελευταίο δελτίο τιμών (δηλαδή στις 30 Δεκεμβρίου) θα αποζημιωθούν.

Να θυμίσουμε ότι με το τελευταίο δελτίο τιμών δόθηκαν τιμές σε 30 νέα πρωτότυπα και σε 705 γενόσημα σκευάσματα τα οποία κυκλοφορούν πρώτη φορά στην αγορά. Ωστόσο, από αυτά τα σκευάσματα, τα 100 αφορούν σε ΜΗΣΥΦΑ, ενώ άλλα εντάσσονται στην αρνητική λίστα και επομένως δεν προβλέπεται να αποζημιωθούν.

Διαβάστε ακόμη:

Αλλαγές στην ανακοστολόγηση των φαρμάκων

Οι φαρμακοποιοί δεν γίνονται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης

ΠΦΣ και Πολιτικά κόμματα: Πώς μια συζήτηση βγάζει κυβέρνηση