ΦΑΡΜΑΚO

Φρένο στους διαγωνισμούς για προμήθειες στο ΕΣΥ

«Φρένο» στους διαγωνισμούς που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Προμηθειών, Υπηρεσιών και Φαρμάκων Υγείας (ΠΠΥΦΥ) του 2013 για τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας του ΕΣΥ, βάζει απόφαση του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Φρένο στους διαγωνισμούς για προμήθειες στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με την απόφαση, «δεν δύναται να προκηρύσσονται διαγωνισμοί από το ΠΠΥΦΥ 2013», ενώ παρατείνονται μέχρι τέλος του έτους (31.12.2015) διαγωνισμοί που «τρέχουν» και για τους οποίους εκκρεμούν οι διαδικασίες σύναψης των συμβάσεων.

Με την ίδια απόφαση, εξουσιοδοτούνται οι Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών, να καθορίσουν τον φορέα διενέργειας για τις προμήθειες υλικών και υπηρεσιών, του ΠΠΥΦΥ 2014, για λογαριασμό των Φορέων Υγείας αρμοδιότητάς τους, με την προϋπόθεση ότι το 60% του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος ανά υγειονομική Περιφέρεια, θα πραγματοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας δύναται να διενεργεί διαγωνισμούς για λογαριασμό των Φορέων Υγείας, για όποια υλικά και υπηρεσίες επιλέξει, μετά από σχετική έγκριση του υπουργού Υγείας.

Αναφορικά με τους διαγωνισμούς του 2010 και του 2011, η απόφαση προβλέπει νέα παράταση του ΠΠΥΥ μέχρι 30.06.2015, ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης των συμβάσεων που εκκρεμούν.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση Σαμαρά «ξεπληρώνει γραμμάτια πριν από τις εκλογές»


ΠΕΦ: Καταγγέλει ύποπτες μεθοδεύσεις στον διαγωνισμό με τις 51 δραστικές