ΦΑΡΜΑΚO

Ο Γ. Βαρουφάκης στηρίζει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία - συνάντηση με ΠΕΦ

Την υπόσχεση ότι θα δει με ιδιαίτερη προσοχή τα καυτά θέματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στους εκπροσώπους της ΠΕΦ, με τους οποίους συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Ο Γ. Βαρουφάκης στηρίζει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία - συνάντηση με ΠΕΦ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν υπόψη του Υπουργού τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο προϋπολογισμός της Φαρμακευτικής Δαπάνης, ο ΦΠΑ στα φάρμακα, καθώς και γενικότερα θέματα ρευστότητας που δυσχεραίνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κλάδου.

Ο Υπουργός από την πλευρά του φάνηκε ενημερωμένος για τη δυναμική και τον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Όσον αφορά δε στα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν υπόψη του, ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως εφόσον έχουν συζητηθεί και με τον αρμόδιο Υπουργό, θα τα δει και ο ίδιος με ιδιαίτερη προσοχή και θα επανέλθει.

Είναι γεγονός πάντως, ότι ο υπουργός Οικονομικών πιστεύει ακράδαντα στην δυναμική του ελληνικού φαρμάκου και της φαρμακοβομηχανίας, κάτι που το υπογράμισε εμφατικά την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι ο κλάδος θα τραβήξει μπροστά το άρμα της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στην εκπομπή «στον ενικό», απαντώντας σε ερώτηση πολίτη ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει παραγωγή και ως εκ τούτου ταλανίζεται οικονομικά και επιχειρηματικά και έτσι δημιουργούνται οι δημοσιονομικές πιέσεις, ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε ότι υπάρχουν startup επιχειρήσεις αλλά και κλάδοι πολύ σημαντικοί, οι οποίοι εξάγουν και θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην επόμενη ημέρα της ανάπτυξης της χώρας. Τέτοιοι κλάδοι, όπως είπε, είναι η φαρμακοβιομηχανία, η τεχνολογία, ο τομέας των κρασιών καθώς και μπουτίκ μπυραρίες.

Η ομάδα της ΠΕΦ που επισκέφθηκε τον κ. Βαρουφάκη, αποτελείτο από τους Θ. Τρύφων - Πρόεδρο, Θ. Κωλέτη – Αντιπρόεδρο, Γ. Παπάζογλου - Γεν. Γραμματέα, Σ. Αναστασόπουλο – Μέλος Δ.Σ., Φ. Κοσμοπούλου - Γεν. Διευθύντρια.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 25 μέτρα του ΣΕΒ για την τόνωση της παραγωγής, η ανάπτυξη & η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Το ελληνικό φάρμακο στην β' θέση των εξαγωγών της χώρας - Έκθεση του ΠΣΕ

Η φαρμακοβιομηχανία, η τεχνολογία & μερικοί ακόμη κλάδοι, πρωταγωνιστές στη νέα εποχή της ανάπτυξης

Συνάντηση Παν. Κουρουμπλή - ΠΕΦ: Ανάπτυξη, η νέα «σημαία» του κλάδου, κίνητρα σε όλες τις βιομηχανίες

Πρόταση Κουρουμπλή για σταθερό πλαίσιο 4ετίας με την φαρμακοβιομηχανία, εκτός δαπάνης εμβόλια, ΦΠΑ & ΕΚΑΣ

Ο Γ. Βαρουφάκης αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα