ΦΑΡΜΑΚO

Επιμένουν οι φαρμακοποιοί, ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν δημιούργημα του Σαμαρά

Επιμένει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, ότι ήταν κατασκεύασμα της προηγούμενης Κυβέρνησης και όχι επιταγή του ίδιου του Οργανισμού.

Επιμένουν οι φαρμακοποιοί, ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν δημιούργημα του Σαμαρά

Επιβεβαιώνονται με τον πιο επίσημο και αξιόπιστο τρόπο οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ότι το περίφημο κείμενο ή αλλιώς «toolkit» ήταν κατασκεύασμα της προηγούμενης Κυβέρνησης», αναφέρει ο ΠΦΣ και ειδικότερα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας κ.κ. Κων. Λουράντος και Ι. Μακρυγιάννης.

Και συνεχίζουν:

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ανέφερε πως από την συνάντηση του στο Παρίσι με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, διαπιστώθηκε ότι «αυτή η περιβόητη εργαλειοθήκη δεν είχε καμιά σχέση με τον ΟΟΣΑ αλλά ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης που έβαλε υποκλέπτοντας τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο μας. Ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη και όχι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.»

Υπενθυμίζουμε ότι στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο ΠΦΣ στις 12 Μαρτίου του 2015, ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος αποκάλυψε έγγραφο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα Έλληνα Φαρμακοποιού, ανέφερε πως με πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών υιοθετήθηκαν και εφαρμόσθηκαν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ.
Διαψεύδεται έτσι τόσο ο τέως υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης που μιλούσε για απελευθέρωση των αγορών όσο και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στήριζε χωρίς κανέναν ενδοιασμό οποιαδήποτε «μεταρρυθμιστική» πρόταση.

Ο Φαρμακευτικός κλάδος εξακολουθεί να εργάζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα χαώδες περιβάλλον που δημιούργησαν οι επιλογές συγκριμένων υπουργών, αλλά παράλληλα αναμένει την άρση των αδικιών που εφαρμόστηκαν με βάση τις μνημονιακές επιλογές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΟΟΣΑ (χωρίς εργαλειοθήκη), οι μεταρρυθμίσεις και οι φαρμακοποιοί στην νέα εποχή

Το πολιτικό μήνυμα των φαρμακοποιών οι «καλοθελητές» της κυβέρνησης Σαμαρά, οι ελλείψεις φαρμάκων & η στοχοποίηση

Ο ΟΟΣΑ & η επόμενη ημέρα της Υγείας στα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα

Το μήνυμα των φαρμακοποιών για το Eurogroup, την κοινωνία & την κυβέρνηση

Γ. Δαγρές: Οι μνημονιακές πολιτικές για το φάρμακο και τη χώρα ήταν καταστροφικές σε βαθμό προδοσίας