ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί Κιλκίς: Επιστολή στον υπουργό Υγείας - Ναι στην κατάργηση όλων των μνημονιακών διατάξεων

Ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με όλα τα μείζονα θέματα του κλάδου και ειδικότερα τις πολλαπλές άδειες και το ωράριο, αλλά και την κατάργηση όλων των μνημονιακών διατάξεων που έθεσε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς.

Φαρμακοποιοί Κιλκίς: Επιστολή στον υπουργό Υγείας - Ναι στην κατάργηση όλων των μνημονιακών διατάξεων

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος, σε Γενική Συνέλευση των μελών του στις 20 Μαρτίου εν όψει της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ το ερχόμενο Σάββατο και της επικείμενης κατάθεσης νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το φάρμακο και την λειτουργία των φαρμακείων, ενέκρινε την πρόταση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την άμεση κατάργηση των νόμων Λοβέρδου - Γεωργιάδη και άλλων μνημονιακών διατάξεων που απορρύθμισαν την λειτουργία των φαρμακείων και γενικότερα την αγορά του φαρμάκου σε βάρος των ασθενών και των μικρομεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς και της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην κατάργηση των διατάξεων που επιτρέπουν την κατοχή πολλαπλών αδειών δίνοντας την δυνατότητα δημιουργίας αλυσίδων (καρτέλ) και μονοπωλιακών καταστάσεων.

Όπως επίσης την επιστροφή στην κανονικότητα του ωραρίου στις 40 ώρες πενθήμερης εργάσιμης εβδομάδας (ως βάση) και της ρύθμισης των εφημεριών και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής από τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο και την έγκριση της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας.

Συμφωνούμε επίσης με το σύνολο των θέσεων που διατύπωσε τελευταία το Δ.Σ του ΠΦΣ, αναφέρει η επιστολή και καλείται να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση και καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό να τηρήσουν τις μέχρι τώρα εξαγγελίες τους.

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος - Αγαθόπουλος Δημήτριος και ο Γραμματέας - Βασιληάς Ευάγγελος

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Γενική Συνέλευση το Σάββατο 28/3 - Ωράριο & εφημερίες τα βασικά θέματα

Κων. Λουράντος: Ρύθμιση τώρα του ωραρίου - Το διευρυμένο έκλεισε 1.000 φαρμακεία

Δέσμευση Παν. Κουρουμπλή για «πάγωμα» πολλαπλών αδειών ανά φαρμακοποιό

Δημ. Γιαννακόπουλος: Η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει τα ελληνικά φαρμακεία - Παν. Κουρουμπλής: Έρχεται το σ/ν για το φάρμακο (vid)

Το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας με τα πολλά πρόσωπα, με κοινό παρονομαστή το φάρμακο