ΦΑΡΜΑΚO

Κων. Λουράντος: Τέλος στο χάος και στην «Σταύρωση» του κλάδου, με το ρυθμισμένο ωράριο

Σε αντίθεση με τον Ιησού Χριστό, ο οποίος σταυρώθηκε αλλά αναστήθηκε, για τα φαρμακεία η Ανάσταση αργεί ακόμη, καθώς τελούν σε... διαρκή Σταύρωση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος, με αφορμή το χάος που επικράτησε τις πασχαλινές ημέρες με αφορμή το διευρυμένο ωράριο.

Κων. Λουράντος: Τέλος στο χάος και στην «Σταύρωση» του κλάδου, με το ρυθμισμένο ωράριο

«Ήρθε η ώρα λοιπόν ο Υπουργός Υγείας να βάλει ένα τέρμα στο χάος που επικρατεί με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ενώ το ρυθμισμένο ωράριο με τις υποχρεωτικές εφημερίες και διανυκτερεύσεις είναι το μόνο που θα σταματήσει τα φαινόμενα ασυδοσίας και καταστροφής των μικρομεσαίων φαρμακείων», τονίζει ο κ. Λουράντος, αναλύοντας βήμα-βήμα τι ακριβώς επικράτησε κατά τη διάρκεια των γιορτών, όπως αποτυπώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του κλάδου:

«Το θειο Δράμα και η λυτρωτική Ανάστασις του Θεανθρώπου γιορτάσθηκαν με την κατάνυξη και την τάξη που επιβάλλουν οι μέρες που πέρασαν.

Για τα Φαρμακεία όμως η ατμόσφαιρα δεν ήταν η ίδια. Ούτε τάξη επικράτησε ούτε αλληλεγγύη.

Με αφορμή και την καταγγελία συναδέλφου φαρμακοποιού από τα βόρεια προάστια, και τις πληροφορίες και αναφορές που μου έρχονται, δείχνουν ότι οι ημέρες του Πάσχα ήταν όντως δραματικές και η Ανάσταση δεν ήλθε ακόμη στα φαρμακεία.

Οι ανεκδιήγητοι μνημονιακοί νόμοι Λοβέρδου και Άδωνι λειτούργησαν φέτος σε βάρος των ασφαλισμένων αλλά και της ομόνοιας του κλάδου.

Οι εφημερίες ουσιαστικά δεν λειτούργησαν γιατί οι συνάδελφοι που θέλησαν να ανοίξουν ως όφειλαν, έγιναν βορά μεγάλων φαρμακείων που με την κάλυψη του νόμου, άνοιξαν και λειτούργησαν τις ώρες «φιλέτο» . Έτσι το μικρό φαρμακείο της γειτονιάς που υποχρεώθηκε να εφημερεύει και χρεώθηκε για να αγοράσει εμπόρευμα, δεν μπόρεσε να το διαθέσει.

Ο προγραμματισμός των συλλόγων καταστρατηγήθηκε γιατί ξαφνικά φαρμακεία βρέθηκαν να ανοίγουν επειδή ο/η φαρμακοποιός τελικά... δεν πήγε στο χωριό του ενώ άλλα -δες από Κρήτη μεριά- ζήτησαν να κλείσουν το Μ. Σάββατο και την Δευτέρα του Πάσχα για να πάνε στο χωριό τους. (Σ.Σ. επίσημη καταγγελία έχει σταλεί στο υπουργείο Υγείας).

Αντίθετα από το αλαλούμ της ημέρας, το βράδυ επικράτησε πλήρης τάξη και ηρεμία. Τελικά μοναδικά χαμένα και πάλι ήταν τα φαρμακεία που εκτελούν διανυκτερεύσεις, δεδομένου ότι τα μεγάλα καταστήματα «επενδύουν» στην δήθεν εξυπηρέτηση των πολιτών ΜΟΝΟ την ημέρα και δεν επιθυμούν να έχουν ωράριο νυκτός.

Ήρθε η ώρα λοιπόν ο Υπουργός Υγείας να βάλει ένα τέρμα στο χάος που επικρατεί με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κουρουμπλής θα βάλει μια τάξη και θα σταματήσει τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία της επιχειρηματολογίας περί... δήθεν εξυπηρέτησης του κοινού.

Το ρυθμισμένο ωράριο με τις υποχρεωτικές εφημερίες και διανυκτερεύσεις είναι το μόνο που θα σταματήσει τα φαινόμενα ασυδοσίας και καταστροφής των μικρομεσαίων φαρμακείων και κυρίως θα δώσει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να γνωρίζει σε ποιο φαρμακείο θα πάει όταν έχει ανάγκη».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

Στήριγμα και στους φαρμακοποιούς Κρήτης από Κουρουμπλή & Ξανθό

Διευρυμένο ωράριο: Λουράντος μαινόμενος και προς το δημοσιογραφικό σώμα

Διχάζει το διευρυμένο ωράριο: Σκληρή επίθεση Κων. Λουράντου σε βουλευτές του «Ποταμιού»

Φαρμακοποιοί: Το διευρυμένο ωράριο που καταστρέφει τις εφημερίες & τα καρτέλ του κλάδου

Γεν. Συνέλευση Φαρμακοποιών: Κατάργηση ΤΩΡΑ όλων των μνημονιακών νόμων

Γενική Συνέλευση ΠΦΣ: Με ενισχυμένο φρόνημα μετά την συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Υγείας