ΦΑΡΜΑΚO

ΦΑΝΙΕ: Υπέρ του διευρυμένου ωραρίου, αλλά κατά της ανασφάλιστης εργασίας

Υπέρ του διευρυμένου ωραρίου τάσσεται το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ), σημειώνοντας, ότι αποβλέπει στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος, ωστόσο καταδικάζει την ανασφάλιστη εργασία από όπου και εάν προέρχεται. Σύντομα δε, όπως αναφέρει η διοίκησή του, θα έχουν την ευκαιρία να αναφέρουν δια ζώσης τις απόψεις τους στον Υπουργό Υγείας, σχετικά με το διευρυμένο ωράριο και τις ωφέλειες του στο κοινό και στους εργαζομένους.

ΦΑΝΙΕ: Υπέρ του διευρυμένου ωραρίου, αλλά κατά της ανασφάλιστης εργασίας

Ειδικότερα, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλειών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ η προσωρινή Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) κυρία Μαίρη Λυβίζου, φαρμακοποιός, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκτιμάμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να αναφέρουμε δια ζώσης τις απόψεις μας στον κύριο Υπουργό σχετικά με το διευρυμένο ωράριο και τις ωφέλειες του στο κοινό και στους εργαζομένους. Εξάλλου (βλέπετε αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας 1973,1974/2013) το διευρυμένο ωράριο "αποβλέπει στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενου στην μέριμνα του Κράτους για την υγεία των πολιτών και την ευχερέστερη πρόσβαση του πληθυσμού στα φαρμακεία, προκειμένου να εφοδιάζεται κατά τρόπο ασφαλή με τα αναγκαία φάρμακα, δηλαδή με τα προϊόντα που εξυπηρετούν αγαθό υψίστης σημασίας , όπως η Υγεία.(...) Δεν θίγει το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, είτε το σύστημα των εφημεριών, αλλά αντιθέτως παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας κατά τη διάρκεια του ωραρίου των εφημεριών, αριθμού φαρμακείων μεγαλύτερο από τον υποχρεωτικά οριζόμενο".

Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε οποιασδήποτε μορφής ανασφάλιστη εργασία όπου κι αν τη συναντά κανείς. Επειδή, τα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έχουν προσφέρει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας το τελευταίο διάστημα, θεωρούμε ότι η παρατήρηση του κ. Υπουργού δεν αφορά σε εμάς».

Ποιό είναι το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος ( Φ.ΑΝ.Ι.Ε.)

Το «Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος» είναι σωματείο για την ανάπτυξη του φαρμακείου. Έδρα του Σωματείου ορίζεται ο Δήμος Παιανίας Αττικής και γραφείο το επί της οδού Αγίας Τριάδος αρ. 36. Σκοπός του Σωματείου είναι:

• Η δια παντός επιστημονικού μέσου προαγωγή της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης και πρόληψης προς τον ασθενή με στόχο την κοινωνική προσφορά και τη μείωση του κόστους αυτής μέσω του Ελληνικού Φαρμακείου.
• Η επιστημονική διερεύνηση νέων μοντέλων ανάπτυξης του φαρμακείου στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και η εναρμόνιση της Φαρμακευτικής ελληνικής νομοθεσίας προς την Κοινοτική.
• Η διαρκής παρακολούθηση της Ελληνικής αγοράς για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας για νέους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων, η μελέτη για τυχόν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την συμμετοχή σε αυτά.
• Η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών εντός του Ελληνικού φαρμακείου.
• Η έρευνα της αντιμετώπισης του ανταγωνισμού και των ανταγωνιστικών πρακτικών από τα μη φαρμακευτικά κανάλια διανομής.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Θετική η δήλωση Κουρουμπλή για το ωράριο λειτουργίας

Παν. Κουρουμπλής: Το διευρυμένο ωράριο δημιούργησε ανασφάλιστους εργαζόμενους