ΦΑΡΜΑΚO

Π. Αποστολίδης: Όλες οι βιομηχανίες είναι ελληνικές και επενδύουν στη χώρα - Δεν υπάρχει debate

Στην ορθολογική διαχείριση του προϋπολογισμού για το φάρμακο, ώστε να μπορούν στο ποσό αυτό να εισέλθουν και τα αναγκαία καινοτόμα φάρμακα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης, μιλώντας στο συνέδριο «Shaping the Future of Healthcare in Greece - Healthcare Reforms: Greater Challenges Ahead» αντιπαρερχόμενος τη λογική κλειστού και ανοιχτού προϋπολογισμού για τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους).

Π. Αποστολίδης: Όλες οι βιομηχανίες είναι ελληνικές και επενδύουν στη χώρα - Δεν υπάρχει debate

Ο κ. Αποστολίδης επεσήμανε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να περπατήσουμε και να βρούμε τον συντονισμό μας, ώστε να φθάσουμε μαζί σε ένα βιώσιμο περιβάλλον υγείας και φαρμάκου.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν ισότιμες πληρωμές όλων των παρόχων και στην ανάγκη για ένα προβλέψιμο περιβάλλον που δεν θα δυσκολεύει τις επιχειρήσεις.

Υποστήριξε ότι η εισαγωγή νέων θεραπειών στο σύστημα υγείας, φέρνει όντως αξία στην χώρα, ενώ σε αυτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι.

Αναφορικά με το debate ελληνικές και πολυεθνικές βιομηχανίες, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, υπογράμμισε ότι όλες οι εταιρείες είναι ελληνικές, έχουν ελληνικό ΑΦΜ και φυσικά συμφέρον να παράξουν στην χώρα.

Τέλος, όσον αφορά τα κίνητρα για τις ελληνικές παραγωγικές βιομηχανίες, πρότεινε να δοθούν τόσο άμεσα όσο και έμμεσα μέσω ασφαλιστικών εισφορών.