ΦΑΡΜΑΚO

Ο Ιδρυτής της ELPEN Δημήτρης Πενταφράγκας βραβεύεται για την συνεισφορά του στην Έρευνα & Καινοτομία

Για τρίτη φορά την περίοδο 2014-2015 τιμήθηκε Ο Πρόεδρος και ιδρυτής της ELPEN, Δημήτρης Πενταφράγκας, για τη μακρόχρονη ερευνητική του δράση, από τον Οργανισμό CRS (Controlled Release Society) στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου "1st International Congress of Controlled Release Society", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27-28 Μαΐου 2015, από τον τοπικό συνεργάτη του Οργανισμού (Greek local chapter).

Ο Ιδρυτής της ELPEN Δημήτρης Πενταφράγκας βραβεύεται για την συνεισφορά του στην Έρευνα & Καινοτομία

Στo Συνέδριο με θέμα "Small Molecules (Original-Generics) and Biotechnological Drugs (Biosimilars)" παρουσιάστηκαν ερευνητικά και εφαρμοσμένα θέματα για τα κλασσικά και βιοτεχνολογικά φάρμακα αναφορικά με την ανακάλυψη και τον σχεδιασμό, τη νανοτεχνολογία για τη μορφοποίηση των διάφορων φαρμακοτεχνικών μορφών, καθώς και τη σημασία της φαρμακοκινητικής-φαρμακοδυναμικής για την ανάπτυξη και έρευνα και την ορθολογική χρήση των φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πενταφράγκας, έχοντας συνεισφέρει 50 χρόνια στην προώθηση της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας μέσω της λειτουργίας της ELPEN και του πρότυπου Πειραματικού & Ερευνητικού Κέντρου της, βραβεύτηκε για τη δική του εφεύρεση, την καινοτόμα συσκευή Elpenhaler® για τη θεραπεία του Άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, η οποία σήμερα διαθέτει πατέντα ευρεσιτεχνίας σε 100 χώρες.

Λαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Πενταφράγκας τόνισε ότι "Σήμερα, η ELPEN είναι ένας από τους σημαντικότερους και πρωτοπόρους πυλώνες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που συνεισφέρει ενεργά στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια. Η σημερινή βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς καθώς αφορά μια καινοτομία όπως το Elpenhaler® η οποία αναπτύχθηκε στην Ελλάδα και φέρει τη σφραγίδα Ελλήνων επιστημόνων. Έτσι, έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του οράματος της ELPEN, που είναι να συμβάλλουμε στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσω καινοτόμων και αξιόπιστων ελληνικών φαρμάκων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Το Elpenhaler® έχει καταφέρει ν' ανοίξει νέους δρόμους τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για την ελληνική επιστημονική κοινότητα και τις ελληνικές εξαγωγές."

Διαβάστε ακόμη:

Η ΕΛΠΕΝ εξοπλίζει το Ιατρείο της ακριτικής Αστυπάλαιας

Η ΕΛΠΕΝ γιορτάζει τα 50 χρόνια της, ταξιδεύοντας στην ελάχιστη κλίμακα

Active greece Awards 2015: Ένα ακόμη βραβείο εξωστρέφειας στην ΕΛΠΕΝ

Η Elpen σταθερό στήριγμα των φαρμακοποιών - χορηγός της 6ης έκθεσης «Επιχειρηματικότητα & Επικοινωνία υγείας»

Σεμινάριο Επεμβατικής Γαστρεντερολογίας από την ΕΛΠΕΝΣεμινάριο Επεμβατικής Γαστρεντερολογίας από την ΕΛΠΕΝ

1.239 διαδικτυακοί επισκέπτες στο 5ο Συνέδριο Υπερήχων στην Μαιευτική, με πρωτοβουλία της ΕΛΠΕΝ

Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας στην ΕΛΠΕΝ για την αντοχή της στην κρίση

Στην ΕΛΠΕΝ το βραβείο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης του ΕΒΕΑ

Κων. Ιωαννίδης: το μεγαλύτερο βραβείο της ΕΛΠΕΝ είναι ότι δεν βρέθηκε κανένας εργαζόμενος στο δρόμο