ΦΑΡΜΑΚO

Η διαπραγμάτευση έχει όρια λένε οι φαρμακοποιοί, αλλιώς πάμε σε κινητοποιήσεις - Ήρθε η ώρα για αυτορρύθμιση

Την ανάγκη για αυτορρύθμιση στον κλάδο, τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με αφορμή το μείζον θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, σημειώνοντας ότι τώρα ξεκινά η ουσιαστική διαπραγμάτευση, και ο κλάδος οφείλει να έχει προτάσεις δημιουργικές, σοβαρές, ανανεωτικές, σπάζοντας τις αγκυλώσεις.

Η διαπραγμάτευση έχει όρια  λένε οι φαρμακοποιοί, αλλιώς πάμε σε κινητοποιήσεις - Ήρθε η ώρα για αυτορρύθμιση

Οι φαρμακοποιοί οφείλουν και στο μέλλον να είναι αυτοί που θα ορίζουν το επάγγελμά τους, αναφέρει ο ΠΦΣ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν όρια και εάν ξεπεραστούν, τον λόγο θα έχουν οι κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, το κείμενο που εξέδωσε ο ΠΦΣ με αφορμή την συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ την Τετάρτη με βασικό άξονα το ιδιοκτησιακό και την απελυθέρωση του επαγγέλματος έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζετε, ότι η νέα συμφωνία της χώρας, με την υπογραφή του πρωθυπουργού και την ψήφο 251 βουλευτών, μας έφερε ως κλάδο, μπροστά στην περαιτέρω απελευθέρωση του Φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση, έδωσε εντολή στο ΔΣ να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για διαπραγμάτευση, κάνοντας εμφανές προς όλους ότι αυτός ο κλάδος έχει στηρίξει όλες τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει υποστεί τεράστια ταλαιπωρία και οικονομική καταστροφή, παρά τον έντιμο αγώνα του.

Έτσι στις 13 Αυγούστου, απόλυτα αιφνιδιαστικά, μας έγινε γνωστό ότι υπήρχε κίνδυνος να κατατεθεί στη βουλή και να ψηφισθεί η περαιτέρω απελευθέρωση του επαγγέλματος και μάλιστα με φωτογραφικές ρυθμίσεις προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Η προσπάθεια που έγινε εκείνη την ημέρα από πλευράς Πανελληνίου κάτω από αφόρητη πίεση είχε 2 στόχους:

α) να περάσει μια δική μας πρόταση κάνοντας λεκτική χρήση του Γερμανικού μοντέλου ή
β) να περάσει μια γενική ρύθμιση, η οποία θα μας έδινε χρόνο για διαπραγμάτευση.

Πέρασε το δεύτερο.

Και αυτό έγινε με την βοήθεια κυβερνητικών παραγόντων, την βοήθεια της αντιπολίτευσης και την εμμονή καθώς και δυναμική παρέμβαση του προέδρου, ο οποίος παρέμεινε στη Βουλή μέχρι το πρωί, έχοντας την στήριξη σχεδόν όλου του ΔΣ.

Συνάδελφοι, τίποτα δεν κερδήθηκε. Μόνο χρόνος.

Τώρα ξεκινά η ουσιαστική διαπραγμάτευση, και εμείς οφείλουμε να έχουμε προτάσεις δημιουργικές, σοβαρές, ανανεωτικές, σπάζοντας τις αγκυλώσεις, αναδεικνύοντας την δυνατότητά μας για αυτορρύθμιση.

Έτσι μόνο μπορούμε να αποτρέψουμε την είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου με ισοπεδωτικό και ολοκληρωτικό τρόπο, αλλά και τα όποια συμφέροντα, διακατέχονται από τη υφαρπαγή του δικού μας επαγγέλματος.

Συνάδελφοι,

οι φαρμακοποιοί οφείλουν και στο μέλλον να είναι αυτοί που θα ορίζουν το επάγγελμά τους.

Εμείς ως ΠΦΣ, δεν θα σταματήσουμε να ενημερώνουμε και να διαπραγματευόμαστε με άπαντες εντός και εκτός της χώρας, για τα δίκαια του κλάδου, κάνοντας παντού σαφές ότι και η διαπραγμάτευση έχει όρια, που αν ξεπεραστούν δημιουργώντας αδιέξοδο, το λόγο θα τον έχετε εσείς και οι κινητοποιήσεις!

Διαβάστε ακόμη:

Οι φαρμακοποιοί σχεδιάζουν ένα νέο φαρμακευτικό μοντέλο, με αφορμή το ιδιοκτησιακό

Ιδιοκτησιακό και πληρωμές ΕΟΠΥΥ στην ατζέντα του σημερινού ΔΣ των φαρμακοποιών

Έρχεται η υπουργική απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακοποιών - Το 51% τελικά στα χέρια τους

Στα χέρια των φαρμακοποιών τελικά, το 51% των φαρμακείων - Γόνιμος ο προσωπικός αγώνας του Κων. Λουράντου

Λουράντος για ιδιοκτησιακό: Στην αναμπουμπούλα ο... λύκος χαίρεται