ΦΑΡΜΑΚO

Εντός του Οκτωβρίου η γενική ανατιμολόγηση, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι παρατηρήσεις

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η γενική ανατιμολόγηση όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ ήδη στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ έχει αναρτηθεί ο σχετικός κατάλογος. 

Εντός του Οκτωβρίου η γενική ανατιμολόγηση, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι παρατηρήσεις

Να σημεωθεί, ότι η ανατιμολόγηση αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, για την οποία εκδόθηκε πρόσφατα και η σχετική υπουργική απόφαση, ενώ στην λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 9488 κωδικοί φαρμάκων.

Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο τα νέα σκευάσματα τα οποία πήραν τιμές στις 24 Σεπτεμβρίου και τα οποία έχουν σταλεί για έγκριση από την Επιτροπή Τιμών και τη Διεύθυνση Φαρμάκων του Υπουργείου, όμως είναι πιθανό αυτά να ενταχθούν σε δεύτερη φάση. Ο κατάλογος δεν περιέχει προτεινόμενη τιμολόγηση από τον ΕΟΦ.

Οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) των σκευασμάτων, μπορούν να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, υποβάλλοντας αίτημα και δικαιολογητικά μέσω
διαδικτύου. Οι εν λόγω παρατηρήσεις, σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά σε προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων. Στοιχεία-φύλλα έρευνας θα υποβληθούν στη συνέχεια και μετά από τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η εν λόγω διαδικασία λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

ΦΥΚ: Άναψε η συζήτηση για κλειστό προϋπολογισμό - Το θέλουν και η ΠΕΦΝΙ και ο ΕΟΠΥΥ