ΦΑΡΜΑΚO

Στις επόμενες 10 ημέρες ομαλοποιείται η αγορά με τα εμβόλια - Άμεση κινητοποίηση του υπ. Υγείας

Άμεσα κινήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων που παρατηρείται στην αγορά.

Στις επόμενες 10 ημέρες ομαλοποιείται η αγορά με τα εμβόλια - Άμεση κινητοποίηση του υπ. Υγείας

Μετά από συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, η πολιτική ηγεσία ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το προσωρινό πρόβλημα παραγωγής- στο οποίο οφείλεται η έλλειψη των σκευασμάτων στη χώρα μας- αντιμετωπίζεται και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου 10ημέρου.

Να σημειώσουμε ότι με κατεπείγουσα επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επεσήμανε χθες, τις σοβαρές ελλείψεις σημαντικών εμβολίων από την αγορά, ζητώντας παρεμβάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι «έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς» και το οποίο επιτείνεται από τη μεγάλη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης τα τελευταία χρόνια, καθώς και την ένταξη σε αυτήν της δαπάνης των εμβολίων.

Ενδεικτικά τα εμβόλια στα οποία παρατηρείται έλλειψη στην αγορά είναι τα εξής:

Pentavac
Tetravac
Infanrix
Infarix - tetra
Boostrix – polio
Meningitec
Priorix
Priorix terra
Havrix
Varilrix

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΣ προς υπουργείο Υγείας: Άμεση παρέμβαση για τις ελλείψεις εμβολίων