ΦΑΡΜΑΚO

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων σήμερα, με την ελπίδα να οριστικοποιηθούν οι διορθώσεις

Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα τα μέλη της Επιτροπής, να ολοκληρώσουν το έργο τους και να οριστικοποιήσουν τις διορθώσεις των τιμών, προκειμένου να εκδοθεί δελτίο τιμών φαρμάκων.

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων σήμερα, με την ελπίδα να οριστικοποιηθούν οι διορθώσεις

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου, τα μέλη της Επιτροπής, μετά τις τόσες συνεδριάσεις και τις μαραθώνιες ώρες που μετρούν, έχουν δηλωσει εκ των προτέρων, η συνεδρίαση να μην διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες (11 με 2 το μεσημέρι).

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή εξετάζει τις 78 ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι φαρμακοβιομηχανίες (ελληνικές και πολυεθνικές) για λάθη και στρεβλώσεις που έχουν σημειωθεί. Πολλές ενστάσεις έχουν προχωρήσει ωστόσο εκεί που φαίνεται να δυσκολεύονται περισσότερο τα μέλη της Επιτροπής, είναι σε σκευάσματα που έχουν λάβει τιμή χαμηλότερη από τη χαμηλότερη τιμή της Ευρώπης. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση όλων των τιμών, η Επιτροπή θα παραδώσει το έργο της στον ΕΟΦ, η διοίκηση του οποίου θα καταρτίσει την τελική λίστα και θα την δώσει προς υπογραφή στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Εφόσον προχωρήσουν όλα ομαλά σήμερα, το δελτίο τιμών, θα πρέπει να εκδοθεί εντός της εβδομάδας με μειώσεις ως επί το πλείστον, ή διορθώσεις όπου υπάρχουν λάθη, δηλαδή αυξήσεις ελαφρώς προς τα πάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι διορθώσεις αυτές, δεν σηματοδοτούν αυξήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Την Δευτέρα νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων - Στην τελική ευθεία οι διορθώσεις των 78 ενστάσεων