ΦΑΡΜΑΚO

Συνεργασία αιχμής Sanofi & Innate Pharma, για έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου

Sanofi και Innate Pharma ενώνονται για την ανάπτυξη θεραπειών του καρκίνου

Η Sanofi ενώθηκε με την Innate Pharma

Σε μια προσπάθεια να αναπτύξει θεραπείες για τον καρκίνο, με τη χρήση του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού, η Sanofi ανακοίνωσε συνεργασία αιχμής με την Innate Pharma.

Συνεργασία αιχμής Sanofi & Innate Pharma, για έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο φαρμακευτικές εταιρίες πρόκειται να αναπτύξουν μέχρι και δύο θεραπείες με τη χρήση αντισωμάτων, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα κύτταρα που ονομάζονται «φυσικοί φονιάδες» (πρόκειται για μεγάλα κοκκώδη λεμφοκύτταρα) στις επιθέσεις κατά των καρκινικών όγκων.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η συμφωνία στρατηγικής συμφωνίας, καταδεικνύει πως η Sanofi επιδιώκει να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της δαπάνης για θεραπείες καρκίνου, η οποία αυξάνεται κατά 6,5% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια, αγγίζοντας τα 100 δισ. δολάρια το 2014.

Η Sanofi με έδρα το Παρίσι, θα τεθεί επικεφαλής στο ερευνητικό και αναπτυξιακό κομμάτι, καθώς επίσης στην κατασκευή και στο μάρκετινγκ οποιουδήποτε προϊόντος, ενώ η Innate από την πλευρά της με έδρα τη Μασαλία, μπορεί να λάβει πληρωμές μέχρι και 400 εκατ. ευρώ, καθώς και δικαιώματα από τις καθαρές πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωπαϊκή έγκριση σε φάρμακο κατά της υπερχοληστερολαιμίας από την Sanofi & Regeneron

Συμφωνία ανοιχτής καινοτομίας μεταξύ Sanofi και AstraZeneca για ανταλλαγή 210.000 Χημικών Ενώσεων