ΦΑΡΜΑΚO

Για αναλγησία της κυβέρνησης κάνει λόγο η Ν. Δημοκρατία, με αφορμή τις ελλείψεις ογκολογικών στο Λαικό

Για αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της υγείας, η οποία δεν έχει όριο, κάνει λόγο η Ν. Δημοκρατία, με αφορμή την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο Λαικό νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση οι ασθενείς που κανουν χημειοθεραπείες. 

Για αναλγησία της κυβέρνησης κάνει λόγο η Ν. Δημοκρατία, με αφορμή τις ελλείψεις ογκολογικών στο Λαικό

Συγκεκριμένα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την έλλειψη χημειοθεραπευτικού φαρμάκου για τους καρκινοπαθείς ασθενείς για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα από την Αιματολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες και καρκινοπαθείς ασθενείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, για άλλη μια φορά όπως και στα τέλη του 2015, δεν υποβάλλονται σε θεραπεία, στην αιματολογική κλινική, λόγω έλλειψης του χημειοθεραπευτικού φαρμάκου, επειδή το Νοσοκομείο δεν πληρώνει την εταιρεία που το προμηθεύει. Η αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της υγείας δεν έχει όριο.

Τέτοια αναισθησία που, δυστυχώς, έχει αντίκτυπο στις πιο ευάλωτες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, όπως είναι οι καρκινοπαθείς πρώτη φορά συναντά κανείς σε Κυβέρνηση».

Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απάντησε την Παρασκευή, με αφορμή το θέμα των ελλείψεων, λέγοντας ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Όπως ανέφερε ειδικότερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες των ασθενών στο Λαϊκό νοσοκομείο, καθώς βρέθηκε λύση για τον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου «Λαϊκό» με ογκολογικά φάρμακα μετά από συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο.

Το θέμα των ελλείψεων ανέδειξε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη:

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση με τις ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων στο Λαϊκό - Απάντηση υπ. Υγείας