ΦΑΡΜΑΚO

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακοποιών από τις 4 Μαΐου

Σε άρση των διημερεύσεων από τις 4 Μαίου καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. 

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακοποιών από τις 4 Μαΐου

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των 180 αντιπροσώπων και των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας.

Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έχει αναρτηθεί στο site του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (www.pfs.gr), διευκρινίζεται ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις.

Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές, τόσο ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος όσο και άλλα μέλη του Συλλόγου, το ανεξέλεγκτο ωράριο των φαρμακείων που δημιούργησε το διευρυμένο καθεστώς, έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσει σύγχυση στα φαρμακεία, και αυτός που ζημιώνεται τελικά είναι ο ίδιος ο πολίτης ο οποίος δεν μπορεί να βρει ανοιχτό φαρμακείο την ώρα που το ζητά. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζητά ωράριο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο ίδιος ο υπουργό Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας πριν μερικές ημέρες σε ερώτηση της βουλευτού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου. παραδέχθηκε ευθέως, ότι το διευρυμένο ωράριο, κάθε άλλο παρά βοήθησε τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους φαρμακοποιούς, σημειώνοντας, ότι Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει την νομοθεσία.

Διαβάστε ακόμη:

Προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις φαρμάκων, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών