ΦΑΡΜΑΚO

Τέλος στις διημερεύσεις των φαρμακείων από σήμερα - Ο ΠΦΣ καταγγέλει την ασυνέπεια του υπ. Υγείας

Την ασυνέπεια των λόγων και των υποσχέσεων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την τακτοποίηση της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, καταγγέλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Τέλος στις διημερεύσεις των φαρμακείων από σήμερα - Ο ΠΦΣ καταγγέλει την ασυνέπεια του υπ. Υγείας

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι όλης της χώρας, καλούνται να ακολουθήσουν την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, από σήμερα 4 Μαΐου 2016 και να σταματήσουν τις διημερεύσεις των φαρμακείων (08.00 - 20.00 ) για τις εργάσιμες ημέρες.

Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), υλοποιώντας την από 10 Μαρτίου 2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, συστήνει στα μέλη του να μη αναρτούν τις καρτέλες των διημερεύσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΦΣΑ από τα 3.000 φαρμακεία του λεκανοπεδίου σε μηνιαία βάση τα 450 ήταν διημερεύοντα και τα 150 διανυκτερεύοντα, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των φαρμακείων με ελεύθερο ωράριο, διότι δεν δηλώνονται οι ώρες λειτουργίες τους και συνεπώς ούτε εγγράφονται σε κάποια κατάσταση των φαρμακευτικών συλλόγων και της περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη:

Οι φαρμακοποιοί βάζουν τέλος στις διημερεύσεις από τις 4 Μαΐου - Ναι σε συγκεκριμένο & ανθρώπινο ωράριο