ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί για το Ασφαλιστικό: «Πρόκειται για άμεση θανάτωση» - Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή νομοσχέδιο μετά από μια υποτιθέμενη και πολύ σύντομη «διαβούλευση», αναφέρει ο ΠΦΣ, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ.

Φαρμακοποιοί για το Ασφαλιστικό: «Πρόκειται για άμεση θανάτωση» - Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Φοβούμενη προφανώς τις αντιρρήσεις των ασφαλισμένων και των ελλήνων πολιτών αιφνιδιαστικά έτσι ώστε οι αντιδράσεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες, προωθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αποτελεί ταφόπλακα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρει ο ΠΦΣ.

Από την πρώτη στιγμή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του με Υπόμνημά του προς την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το σύνολο του νομοσχεδίου, καταγγέλλοντας ότι βρίθει «παθογενειών και ελλείψεων».

Επίσης κατηγορηματικά ζήτησε την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τον ασφαλιστικό κλάδο των μονοσυνταξιούχων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι συντάκτες του νομοσχεδίου «επιλέγουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα του «ασθενούς», όχι με θεραπεία ούτε καν με ευθανασία, αλλά αντίθετα με άμεση εκτέλεση – θανάτωση».

Ο Φαρμακευτικός κλάδος στηρίζει την 48ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στηλιτεύει για μια ακόμη φορά τη νέα ξαφνική μεθόδευση της Κυβέρνησης για την αιφνιδιαστική ψήφιση του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απορρίπτει στο σύνολο του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση, φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή.

Οι Φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 4 Μαΐου τον αγώνα τους ενάντια στην αδικαιολόγητη αδράνεια της σημερινής Κυβέρνησης για τα θέματά τους. Κινητοποίηση που εκφράζει και την πλήρη αντίθεση τους στην άμεση «δράση» της Κυβέρνησης για την ψήφιση του επονομαζόμενης «μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού». Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του να στηρίξουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού, στα πλαίσια της υπευθυνότητας που τα διακρίνει απέναντι στον ασθενή και τον ασφαλισμένο.

Διαβάστε ακόμη:

Αντίθετα τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης με την απόφαση για κατάργηση των διημερεύσεων

Στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ συμμετέχει ο ΠΙΣ