ΦΑΡΜΑΚO

Ακόμη πιο ισχυρή η Pfizer, μετά την αγορά 3 αντιβιοτικών της AstraZeneca

Ακόμη πιο ισχυρή η Pfizer, μετά την αγορά 3 αντιβιοτικών της AstraZeneca

Τα δικαιώματα πώλησης τριών αντιβιοτικών από την AstraZeneca, αγόρασε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer συμφώνησε με την AstraZeneca στην εξαγορά μέρους της δραστηριότητάς της στα αντιβιοτικά έναντι ενός ποσού έως 1,575 δισ. δολάρια, συν τα δικαιώματα (royalties).

Η Pfizer σημείωσε ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την ομάδα των παλαιότερων φαρμάκων που πουλά, ορισμένα από τα οποία έχουν χάσει την προστασία της πατέντας τους. Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία εγκεκριμένα αντιβιοτικά και δύο φάρμακα που δοκιμάζονται κλινικά και δίνει στην Pfizer το δικαίωμα να πουλά τα φάρμακα αυτά στις περισσότερες αγορές εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Pfizer θα καταβάλει στην Astra Zeneca 550 εκατ. δολάρια από την αρχή, συν ένα ποσό ύψους 175 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2019 που θα πληρωθεί χωρίς όρους. Στη συνέχεια, ανάλογα από την πρόοδο και την εμπορική επιτυχία των παραπάνω φαρμάκων, θα καταβάλει επιπλέον 850 εκατ. δολάρια συν τα δικαιώματα. Η εταιρεία Allergan έχει τα δικαιώματα πώλησης στη Βόρεια Αμερική για τέσσερα από τα φάρμακα. Για το πέμπτο φάρμακο, το Merem, η Pfizer θα αποκτήσει τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική.

Η Pfizer δήλωσε ότι τα φάρμακα αυτά θα ενταχθούν στη δραστηριότητά της για τη «βασική υγεία», η οποία αφορά στις πωλήσεις παλαιότερων προϊόντων, περιλαμβανομένων αυτών που έχουν χάσει την προστασία της πατέντας τους.

Διαβάστε ακόμη:

Έκλεισε η εξαγορά της Medivation από την Pfizer - 14 δισ. δολάρια το τίμημα