ΦΑΡΜΑΚO

Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία: Στοίχημα για τον ασθενή να διακόψει τα φάρμακά του χωρίς υποτροπή

Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία: Στοίχημα για τον ασθενή να διακόψει τα φάρμακά του χωρίς υποτροπή

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00-20:00, στον Πολυχώρο IANOS, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία (ΧΜΛ) είναι ένα νεοπλασματικό νόσημα του αίματος, που παλαιότερα ήταν πρακτικά ανίατο και θανατηφόρο για την πλειοψηφία των ασθενών. Από το 2001 η πρωτοπόρος θεραπεία με τον ειδικό αναστολέα τυροσινικής κινάσης imatinb, εξασφάλισε καλή ποιότητα ζωής και επιβίωση για το 90% των ασθενών με ΧΜΛ. Σήμερα υπάρχουν νεότεροι αναστολείς για την θεραπεία της ΧΜΛ με γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη δράση.

Το μεγάλο στοίχημα σήμερα στη νόσο αυτή, είναι να μπορέσουν οι ασθενείς με ΧΜΛ, μετά από κάποια χρόνια καθημερινής αγωγής με τα ειδικά αυτά φάρμακα, να διακόψουν τη θεραπεία τους, χωρίς να επανεμφανισθεί η νόσος.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα ξεκινήσει με την κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο Δ.Σ. Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ακολουθήσουν οι κ.κ. Παναγιώτα Γιαννούλια, Επικουρικός Ιατρός – Επιμελήτρια Β’, Αιματολογική Κλινική Λεμφωμάτων & ΜΜΜΟ, Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία θα αναφερθεί στην ιστορική αναδρομή & τρέχουσα θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου & Μαριάνθη Βαφειάδου, Ιατρός, η ομιλία της οποίας θα αφορά στους προβληματισμούς & ανησυχίες του ασθενούς με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία.

Στη δεύτερη ενότητα τη σκυτάλη θα λάβουν οι κ.κ. Αθανασία Σαμαρά, Επικεφαλής Ομάδας Ασθενών με ΧΜΛ Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Σοφία Λεονάρδου, Μέλος & Εθελόντρια Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα & τις εντυπώσεις του Συνεδρίου CML HORIZONS 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας τον περασμένο Μάϊο.

Η τρίτη θεματική ενότητα θα αφορά σε Βιωματικά ασθενών με παρουσία των κ.κ. Έμυς Πισσάκη & Στέλλας Μαστρογεωργάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το μουσικό ταξίδι με τη φωνή της Δήμητρας Σταθοπούλου και τη μουσική του Γιώργου Αναστασόπουλου.

Διαβάστε ακόμη:

Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία: Σε ύφεση οι ασθενείς, ακόμη και εάν διακόψουν το Nilotinib

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen