ΦΑΡΜΑΚO

Ψωρίαση κατά πλάκας: Ένας αφρός που καθαρίζει το δέρμα - Δεδομένα από το Συνέδριο EADV

Ψωρίαση κατά πλάκας: Ένας αφρός που καθαρίζει το δέρμα - Δεδομένα από το Συνέδριο EADV

Νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), αποδεικνύουν ότι η βελτιωμένη κάθαρση του δέρματος με τη χρήση αφρού Enstilar® (καλσιποτριόλη/διπροπιονική βηταμεθαζόνη 50 μg/g / 0,5 mg/g, αφρού Cal/BDP) έχει ως αποτέλεσμα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων ασθενών με κατά πλάκας ψωρίαση.

Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο της EADV βασίζονται σε προηγούμενη κλινική έρευνα Φάσης ΙΙΙ και διάρκειας 12 εβδομάδων - μελέτη PSO-ABLE - η οποία κατέδειξε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του αφρού Cal/BDP έπειτα από 4 εβδομάδες χρήσης έναντι της αποτελεσματικότητας της γέλης Cal/BDP μετά από 8 εβδομάδες χρήσης-κατέδειξε δηλαδή για τον αφρό Cal/BDP εκτός από μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτερη δράση.

Στα πλαίσια της ανωτέρω κλινικής έρευνας PSO-ABLE και των στοιχείων που έδωσαν οι ασθενείς σχετικά με τις προτιμήσεις τους, ο αφρός Enstilar® είναι ευκολότερος στην εφαρμογή του, καλύτερα ανεκτός και έχει λιγότερες παρενέργειες συγκριτικά με τη χρήση μόνο ισχυρών/πολύ ισχυρών στεροειδών. Στην post-hoc ανάλυση της παραπάνω κλινικής έρευνας, αξιολογήθηκε η βαθμολογία του Δερματολογικού Δείκτη Ποιότητας Ζωής (DLQI) των ασθενών ανάλογα με το βαθμό κάθαρσης του δέρματος – εκτός του τριχωτού της κεφαλής, που δεν υπεβλήθη σε θεραπεία – όπως αυτή αξιολογήθηκε με χρήση του τροποποιημένου Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (mPASI) και κατηγοριοποιήθηκε σε τρία επίπεδα 50–<75%, 75–<90% ή 90% στις 4 εβδομάδες αγωγής.

Η πλέον κοινή κλινική μορφή ψωρίασης, η κατά πλάκας ψωρίαση, εκτιμάται ότι προσβάλλει 3,7 εκτομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, με τους άνδρες και τις γυναίκες να έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να προσβληθούν. Πρόκειται για χρόνια ασθένεια που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, οι δε ασθενείς, στους οποίους η νόσος δεν έχει αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, είναι πιθανόν να νοσήσουν βαριά και να δουν την ποιότητα της ζωής τους να βαίνει μειούμενη ακριβώς όπως οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν προσβληθεί από καρκίνο. Ως αποτέλεσμα της κατάστασής τους, ένας στους τρεις ασθενείς βιώνει κατάθλιψη ή/και συμπτώματα άγχους και ένας στους 10 έχει τάσεις αυτοκτονίας.

29c978f8974442b92e151aaca7dd61b4 XL

Όπως δήλωσε ο Καθηγητής κ. Chris Griffiths, επικεφαλής της κλινικής έρευνας, «Η ανάλυση αυτής της κλινικής μελέτης αποδεικνύει σαφώς τη συσχέτιση της πληρέστερης κάθαρσης του δέρματος με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους ασθενείς με ψωρίαση. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι τα οφέλη της θεραπείας με τη χρήση του αφρού Enstilar® δεν περιορίζονται απλώς και μόνο στο δέρμα». «Είναι καθησυχαστικό να βλέπει κανείς ότι εκτός από την αντιμετώπιση των ορατών βλαβών από τη νόσο, οι ίδιοι ασθενείς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη ζωή τους εν γένει. Για το λόγο αυτό, το υγειονομικό προσωπικό που ασχολείται με τη θεραπεία ατόμων με ψωρίαση οφείλει να λαμβάνει υπόψη του ότι όχι μόνο οι επιπτώσεις της ψωρίασης στη φυσιολογία του ασθενούς αλλά και αυτές στην ψυχολογία του πρέπει επίσης να αντιμετωπισθούν».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, βάσει της οποίας αποδεικνύεται ότι το Enstilar® μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ασθενών με ψωρίαση». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του κ. Ραγκoύση, Γενικού Διευθυντή της εταιρίας LEO Pharma Hellas, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Η συναισθηματική φόρτιση που βιώνουν οι ασθενείς με ψωρίαση είναι πολύ έντονη, αφού τα 3/4 των ασθενών δηλώνουν ότι η ασθένεια αυτή επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους. Αυτό και μόνο είναι αρκετό προκειμένου να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα λήψης της κατάλληλης θεραπείας και του σωστού σκευάσματος, με στόχο τη βελτίωση τόσο της φυσικής όσο και της ψυχολογικής κατάστασης των ασθενών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το σκεύασμα Enstilar® συμβάλλει στη διασφάλιση αυτού του στόχου».

Διαβάστε ακόμη:

Τέσσερις σοβαρές ασθένειες που συνδέονται με την ψωρίαση

BEST OF NETWORK

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Μετάλλαξη κορονοϊού: Στο μικροσκόπιο άλλα 10 δείγματα στην Ελλάδα

Τα «κλικ» της ορκωμοσίας Μπάιντεν: Τα αξιοπερίεργα και οι συγκινητικές στιγμές

Θρίλερ στην Κρήτη: 33χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε βίλα - Τον αναζητούσαν τρεις μέρες

Ερντογάν: Τελειώνουν αυτά που ήξερε - Ετσι θα τον «πνίξει» ο Μπάιντεν

Στο νοσοκομείο η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά

Κορονοϊός - Μελέτη: Πιο επικίνδυνη από το βήχα η ομιλία σε κλειστό χώρο

Ερντογάν: Αποκάλυψη - «βόμβα»! Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» - Πλησιάζει το τέλος του «σουλτάνου»

Αγριότητα: Τούρκος έριξε βραστό νερό στη σύζυγό του επειδή τον ξύπνησε

Έλλη Στάη: Έθαψα βαθιά το τραύμα μου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκα

Survivor: Άγριος καυγάς στο συμβούλιο – Τριαντάφυλλος εναντίον όλων (video)

Σοκαριστικό βίντεο: Γυμνός άνδρας ρίχνει επιβάτη στις ράγες του μετρό και σκοτώνεται ο ίδιος