ΦΑΡΜΑΚO

Σεμινάριο για την Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία στην Σπάρτη

Σεμινάριο για την Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία στην Σπάρτη

Διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο (workshop) για φοιτητές της νοσηλευτικής από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ πραγματοποίηθηκε την Παρασκευή, στο πλαίσιο του 2ου διεθνούς συνεδρίου Genedis 2016 (www.genedis.eu) στη Σπάρτη.

Περισσότερα από 45 άτομα, φοιτητές της Νοσηλευτικής σχολής και του τμήματος Πληροφορικής του Παν. Πελοποννήσου, αλλά και απόφοιτοι της Νοσηλευτικής σχολής που εργάζονται στο νοσοκομείο της πόλης παρακολούθησαν το εργαστήριο που υλοποιήθηκε από τον διευθυντή του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητή Κωνσταντίνο Δεμέτζο, υπό την αιγίδα της ΕΦΕ.

Το workshop, βασίστηκε σε μελέτη περίπτωσης (case study), μελετήθηκαν αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και συζητήθηκαν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσαν πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που επί της ουσίας άκουσαν για τη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία, εξοικειώθηκαν με τη λιποσωμιακή τεχνολογία και κατανόησαν τις ανάγκες για την ανάπτυξη νανοφαρμάκων και λιποσωμιακών φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε το βιβλίο του Καθ. Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου με τίτλο ‘Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές’ (Εκδ. Παρισιάνου, 2015, ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA).

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός στο συνέδριο Γηριατρικής: Το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, μπορεί να κάνει την υπέρβαση

 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό