ΦΑΡΜΑΚO

Salus Index 2016: Διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για τη Roche Hellas

Σημαντική διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για την επένδυση στην κλινική έρευνα, έλαβε η Roche Hellas στα βραβεία αριστείας «Salus Index 2016». Η βράβευση έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Active Business Publishing με θέμα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά, στις 22 Νοεμβρίου.

Salus Index 2016: Διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για τη Roche Hellas

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Roche Hellas, η κυρία Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της εταιρείας. Η κυρία Καπόρη ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη διάκριση, χαρακτηρίζοντας τιμή της να παραλαμβάνει ένα βραβείο, το οποίο σχετίζεται με την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Παρουσίασε στοιχεία για την κλινική έρευνα της Roche Hellas, τονίζοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικούς αριθμούς σε μία εποχή που η καινοτομία πλήττεται και ο φαρμακευτικός κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με πολλαπλά οριζόντια μέτρα, όπως την αυθαίρετη μείωση του προϋπολογισμού για τα νοσοκομειακά φάρμακα, τα αυξανόμενα rebates και το clawback.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, την περίοδο 2010 – 2015, η Roche Hellas πραγματοποίησε συνολικά 80 κλινικές μελέτες εξασφαλίζοντας σε 5.800 ασθενείς πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της, μία επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2015 επενδύθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε κλινική έρευνα, ενώ κατά το τρέχον έτος, η επένδυση θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυρία Καπόρη επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «στη Roche “κάνουμε τώρα, αυτό που θα χρειαστούν οι ασθενείς στο μέλλον”. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε και στο μέλλον τέτοιους αριθμούς, μοιραζόμαστε όλοι έναν κοινό στόχο: να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα ενός Συστήματος Υγείας με επίκεντρο τον ασθενή αλλά ταυτόχρονα και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου.»

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τομέα της υγείας να αναλάβουν δράση και να πάρουν μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, τώρα και στο μέλλον.

Οι διακρίσεις επιστημονικής αριστείας «Salus Index» βασίζονται σε αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια. Απονέμονται στις επιχειρήσεις που διακρίνονται για τα οικονομικά τους αποτελέσματα, τις επενδύσεις, την κοινωνική τους προσφορά και την τόνωση της αγοράς εργασίας.

Σχετικά με τη Roche

Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος στην κοινωνία. Είκοσι εννέα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα. Στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, η Roche βρίσκεται για έβδομη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών του Κλάδου της Φαρμακευτικής και Βιοτεχνολογικής Βιομηχανίας και των Επιστημών Υγείας βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones.

Ο Όμιλος Roche, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2015 απασχόλησε περισσότερους από 91.700 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2015, η Roche επένδυσε 9,3 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 48,1 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου της Roche. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.