ΦΑΡΜΑΚO

ΕΝΩ-ΣΥ φαρμακοποιών: Στηρίζουμε το μικρομεσαίο φαρμακείο χωρίς κομματικές αγκυλώσεις

Νέες και υγιείς δυνάμεις ανέδειξαν οι εκλογές των φαρμακοποιών τον Ιούνιο, οι οποίες είναι γεγονός, ότι έφεραν ανατροπές σε πολλά πράγματα, κυρίως όμως σε πρόσωπα.

ΕΝΩ-ΣΥ φαρμακοποιών: Στηρίζουμε το μικρομεσαίο φαρμακείο χωρίς κομματικές αγκυλώσεις

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μία βασική και ανέλπιστη ανατροπή, ήταν το πρόσωπο του κ. Κων. Λουράντου, ο οποίος βρέθηκε εκτός ΔΣ. Ο κ. Λουράντος παραμένει φυσικά πρόεδρος στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ισχυρό πρόσωπο το οποίο συνέδεσε το όνομά του και την μαχητικότητά του με μία ολόκληρη εποχή. Και αυτό δεν αλλάζει.

Το βασικό μέλημα των φαρμακοποιών τώρα, είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να συσταθεί σε Σώμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά, μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν.

Μία νέα παράταξη που εμφανίστηκε και εξελέγη από τις εκλογές του ΠΦΣ, είναι η ΕΝΩ-ΣΥ φαρμακοποιών (Ενωτική Συνεργασία φαρμακοποιών) η οποία δηλώνει, πως επιθυμεί να αλλάξει άρδην το τοπίο στον κλάδο, να στηρίξει το Μικρομεσαίο φαρμακείο και να επιλύσει τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον φαρμακευτικό κόσμο.

Η Ενωτική Συνεργασία φαρμακοποιών, είναι μια νέα συνδικαλιστική παράταξη που δημιουργήθηκε από συνδικαλιστές του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου, τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Μακρυγιάννης και προσθέτει:

«Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε ούτε κομματικές αναφορές, ούτε κομματικές εξαρτήσεις, όπως μας χρεώνουν διάφορα παραταξιακά site. O βασικός μας στόχος είναι η συλλογική επεξεργασία θέσεων, προτάσεων και μεθόδων, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μικρομεσαίο φαρμακείο.

Αντιμαχόμαστε τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που προσπαθούν να διαλύσουν την σημερινή κοινωνική προσφορά των 11.000 φαρμακείων.

Είμαστε απέναντι στις πρωτοβουλίες του ΟΟΣΑ και της Τρόικας, αλλά και των εγχώριων συμφερόντων, αναφορικά με την εφαρμογή μιας πολιτικής εξόντωσης και παραχώρησης των επιχειρήσεων μας στις κεφαλαιουχικές αλυσίδες.

Πιστεύουμε ότι ο Έλληνας φαρμακοποιός αποτελεί τον βασικό κρίκο της φαρμακευτικής διακίνησης με τεράστια προσφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η επιστημονική του κατάρτιση και η καθημερινή φροντίδα στον Έλληνα ασθενή, η χρήση των υπηρεσιών μέσα από το φαρμακείο, τον αναδεικνύουν ως τον σημαντικότερο σύμβουλο υγείας και άμισθο συνεργάτη της εθνικής κοινωνικής πολιτικής.

Στις πρόσφατες εκλογές του ΠΦΣ οι συνάδελφοι, μας στήριξαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν δεύτερη δύναμη, ως μια ΕΝΩΤΙΚΗ δύναμη αξιοπιστίας, γνώσης, εμπειρίας και υπευθυνότητας, ώστε να συμβάλουμε στην λύση των προβλημάτων του κλάδου. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με αποκλειστικό στόχο την δέσμευση μας αυτή, διεκδικώντας ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις.

Δεν έχουμε αγκυλώσεις και κομματικές προτιμήσεις, όλοι είναι συνάδελφοι που απαιτούν την δική μας δημιουργική – ενωτική και καθαρή συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση. Δηλώνουμε ότι αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος μας. Αγνοούμε τις ακραίες εγωιστικές, προσωποκεντρικές απόψεις που παραπέμπουν σε μορφές συνδικαλισμού του παρελθόντος».

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: «Ο Νέος Δρόμος» επιζητά δραστικές λύσεις για τον κλάδο

Εκλογές ΠΦΣ: Η μεγάλη ανατροπή - Εκτός ΔΣ Λουράντος & Θεοδοσιάδης