ΦΑΡΜΑΚO

Εκλογές ΠΦΣ: Η μεγάλη ανατροπή - Εκτός ΔΣ Λουράντος & Θεοδοσιάδης

Μεγάλες ανατροπές καταγράφηκαν στις εκλογές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Εκλογές ΠΦΣ: Η μεγάλη ανατροπή - Εκτός ΔΣ Λουράντος & Θεοδοσιάδης

Συγκεκριμένα, ο μέχρι χθες ισχυρός άνδρας των φαρμακοποιών ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος δεν εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ενώ η παράταξή του «Συμμαχία» μετράει ήδη μεγάλες απώλειες καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 17 ψήφους.

Τις δύο πρώτες θέσεις στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έλαβαν οι προσκείμενες στη ΝΔ παρατάξεις η «Προοπτική» που ήρθε πρώτη με 36 ψήφους και δεύτερη η παράταξη «ΑΣΕΠ» με 33 ψήφους. Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της «Προοπτικής» Απόστολος Βαλτάς το 2014 ήταν υποψήφιος με την «ΑΕΣΠ».

Εκτός όμως του ΔΣ του ΠΦΣ μένει και ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης που αν και η παράταξή του ήρθε δεύτερη δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Παρατηρούμε επομένως, ότι δύο ισχυροί άνθρωποι του φαρμακείου με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους δεν εξελέγησαν, με ό,τι αυτό σημαίνει και σηματοδοτεί για τον κλάδο και την πορεία του το προσεχές διάστημα.

Αρκετά καλά ήταν τα αποτελέσματα της παράταξης «ΕΝΩΣΥ», η οποία υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, η ψήφος των 178 εκλεκτόρων του ΠΦΣ για την εκλογή 15μελούς διοικητικού συμβουλίου κατανεμήθηκε ως εξής:

«Προοπτική» (Βαλτάς), 36 ψήφοι και τρεις έδρες.

ΑΕΣΠ (Θεοδοσιάδης), 33 ψήφοι και τρεις έδρες.

ΕΝΩΣΥ (Μακρυγιάννης), 33 ψήφοι και τρεις έδρες.

«Συμμαχία» (Λουράντος), 17 ψήφοι και μία έδρα.

«Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» (Δασκαλόπουλος), 10 ψήφοι και μία έδρα.

«Κίνηση για το Μέλλον» (Κούβαρης), 10 ψήφοι και μία έδρα.

«Πανεπιστημονική»(Καβαλάρης), εννέα ψήφοι και μία έδρα.
«Εκσυγχρονιστική Παρέμβαση» (Τσαπέκος), εννέα ψήφοι και μία έδρα.

«Νέος Δρόμος» (Δαγρές), εννέα ψήφοι και μία έδρα.

«Εναπομείναντες» (Σοφιανόπουλος), οκτώ ψήφοι και καμία έδρα.

«Αγωνιστική Πρωτοβουλία» (Δραγανίγου), τρεις ψήφοι και καμία έδρα.

Εκλεγέντες

Οι εκλεγέντες είναι οι εξής:

Βαλτάς Απόστολος, Ζήκας Σεραφείμ, Συμεωνίδης Πολυχρόνης, Παπαθανάσης Αθανάσιος, Φουτούλης Νικόλαος, Καλογερόπουλος Στυλιανός, Μακρυγιάννης Ιωάννης, Τσικανδηλάκης Ιωάννης, Ραράκος Πέτρος - Σπυρίδων, Χαλιγιάννης Ηλίας, Παπαπούλιος Ιωάννης, Κούβαρης Κωνσταντίνος, Καβαλάρης Ιωάννης, Τσαπέκος Αλέξανδρος και Δαγρές Ιωάννης.

Το επόμενο βήμα τώρα, είναι να υπάρξει άμεσα η σύνθεση του νέου ΔΣ, διότι αξίζει να θυμηθούμε ότι το 2014, απαιτήθηκαν περίπου 3 μήνες προκειμένου να εκλεγεί το νέο Προεδρείο.

Το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη

Εν τω μεταξύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών του ΠΦΣ στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει «πολλοί μου ζητούν να σχολιάσω τα αποτελέσματα των Εκλογών στον ΠΦΣ κυρίως λόγω της μη εκλογής του έως χθες Προέδρου του κ. Λουράντου. Με τον κ. Λουράντο είχα μια σφοδρή σύγκρουση την εποχή της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας. Η σύγκρουση κορυφώθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 όταν ο κ. Λουράντος αποφάσισε να μετατρέψει τα Φαρμακεία σε Εκλογικά Κέντρα του Σύριζα και να τυπώσει αφίσες ζητώντας να καταψηφιστούμε ειδικά ο Κωστής Χατζηδάκης και εγώ. Λοιπόν εγώ αγαπητοί ποτέ δεν κτυπώ ανθρώπους όταν είναι πεσμένοι ούτε μου αρέσει η χαιρεκακία. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Λουράντος έχει γράψει ούτως ή άλλως την δική του ιστορία στον χώρο του, ιστορία που δεν σβήνει από την χθεσινή ήττα. Κυρίως με ενδιαφέρει να διδαχθούν οι υπόλοιποι από αυτό που του συνέβη».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνει πως «κακίες δεν κρατώ, δεν πανηγυρίζω για το χθεσινό αποτέλεσμα διότι δεν χαίρομαι με την ήττα κανενός (πλην του Τσίπρα όταν έρθει) και παρά τις συγκρούσεις μας υπήρξε πάντα ένας ενδιαφέρον αντίπαλος. Ξέφυγε μέρικες φορές αλλά εγώ έχω ξεφύγει περισσότερες. Τώρα προέχει η εκλογή Νεοδημοκράτη Προέδρου παρά την διάσπαση».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΣ: Εκλογές σήμερα για τους φαρμακοποιούς - 11 παρατάξεις & 63 υποψήφιοι