ΦΑΡΜΑΚO

ΕΟΦ: Προσοχή σε επικίνδυνα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, για αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στην αγορά. 

ΕΟΦ: Προσοχή σε επικίνδυνα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής

Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το προϊόν «ECOSLIM» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής και προωθείται για τη μείωση του σωματικού βάρους, δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Οργανισμό και αφορά αγνώστου προέλευσης προϊόν, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου, δυνητικά επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία.

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι η αγορά η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Επιπλέον ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί σαν συμπλήρωμα διατροφής στις ΗΠΑ, περιέχει τη μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Carbodenafil, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου και δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ.

Η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει και πάλι, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΦ: Πάνω από 100 φάρμακα άφαντα από την αγορά

ΕΟΦ: Αποσύρονται 37 καλλυντικά & αρώματα από την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ