ΦΑΡΜΑΚO

Η LEO Pharma 2η παγκοσμίως στη διαφάνεια των κλινικών μελετών

Η LEO Pharma 2η παγκοσμίως στη διαφάνεια των κλινικών μελετών

Στον κατάλογο με τις 50 πρώτες εταιρείες βρίσκεται η LEO Pharma η οποία κατατάσσεται δεύτερη, κατέχοντας ηγετική θέση στην παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία για τη δέσμευσή της να ενισχύσει την πρόσβαση σε δεδομένα από τις κλινικές μελέτες.

Τον έλεγχο πραγματοποίησε η AllTrials, η οποία είναι μια διεθνής εκστρατεία που επιδιώκει την καταγραφή κάθε κλινικής μελέτης, παρελθούσης και παρούσης, και την αναφορά των αποτελεσμάτων της. Η κατάταξη αξιολογεί το βαθμό δέσμευσης των εταιρειών στην πολιτική που ακολουθούν για τη δημοσιοποίηση εγγραφών, την περίληψη ευρημάτων, των ολοκληρωμένων εκθέσεων (CSR) και των προσωπικών δεδομένων ασθενών (IPD) από τις κλινικές μελέτες.

Η LEO PHARMA ως μία εταιρεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαφάνειας δεδομένων, υποστήριξε από νωρίς την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια, παγκοσμίως. Από τότε, το 2013, έως σήμερα η LEO PHARMA έχει καταστήσει διαθέσιμα στο κοινό τα δεδομένα κλινικών μελετών που χρονολογούνται από το 1990 και θα καταστήσει διαθέσιμα προσωπικά δεδομένα ασθενών, εφόσον ζητηθούν, σε πιστοποιημένους εξωτερικούς συνεργάτες/ερευνητές. Η δέσμευση της εταιρείας για διαφάνεια και επικέντρωση στον ασθενή, εξελίχθηκε με την ολοκλήρωση ενός καινοτόμου έργου για την ανάπτυξη περιλήψεων σε κατανοητή γλώσσα για τους ασθενείς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Σχολιάζοντας τη δημοσίευση του ελέγχου AllTrials, η Katherine Murphy, πρώην CEO του The Patients Association (και νυν Ανεξάρτητη σύμβουλος φροντίδας) δήλωσε:«Καλωσορίζω τα ευρήματα του ελέγχου και την αυξημένη διαφάνεια στις κλινικές μελέτες, καθώς και εν γένει την έρευνα και την ανάπτυξη. Με ικανοποιεί ιδιαίτερα να βλέπω ολοένα και περισσότερες πληροφορίες να γίνονται διαθέσιμες στο κοινό σχετικά με τη διεξαγωγή των κλινικών μελετών, και εταιρείες σαν την LEO PHARMA να ηγούνται αυτής της προσπάθειας. Η διάθεση περισσότερων πληροφοριών στους ασθενείς και το κοινό, τους υποστηρίζει ώστε να λαμβάνουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις και να κάνουν καλύτερες θεραπευτικές επιλογές».

Ο Kim Kjoeller, Executive Vice President για την παγκόσμια έρευνα και ανάπτυξη της LEO Pharma, δήλωσε:

«Η κατάταξη AllTrials αποτελεί μια ισχυρή επισκόπηση η οποία, ενώ βασίζεται σε εμπειρικά δεδομένα, ρίχνει φως στις συμπεριφορές και προσεγγίσεις που αφορούν τη διαφάνεια στον χώρο μας. Η LEO Pharma καλωσορίζει τον έλεγχο AllTrials και είμαστε ικανοποιημένοι που εισπράττουμε θετική αναγνώριση στη δέσμευσή μας να καταστήσουμε διαθέσιμη, χωρίς περιορισμούς προς εξονυχιστικό έλεγχο και μελέτη, τη βάση των επιστημονικών δεδομένων μας. Η LEO PHARMA έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στον στίβο των βιολογικών παραγόντων, γεγονός που αποτελεί αποφασιστική στροφή στην ιστορία της εταιρείας. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που κρύβει η νέα γραμμή ανάπτυξης της εταιρείας. Η δέσμευσή μας να μοιραζόμαστε το όραμά μας μέσω της έγκαιρης δημοσιοποίησης δεδομένων από τις κλινικές μελέτες είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την επιστημονική κοινότητα και να οδηγήσουμε το πρόγραμμα διαφάνειας των κλινικών μελετών στο επόμενο επίπεδο».

Σχετικά με τη LEO Pharma

Η LEO Pharma ιδρύθηκε το 1908 και είναι μια ανεξάρτητη φαρμακευτική εταιρεία που βασίζεται στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων. Η LEO αναπτύσσει, παρασκευάζει και προωθεί φαρμακευτικά σκευάσματα που απευθύνονται σε ασθενείς με δερματολογικά προβλήματα και προβλήματα θρόμβωσης, σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

Η εταιρεία διαθέτει δυναμικό πωλήσεων σε 61 χώρες και απασχολεί περίπου 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου στο πεδίο των βιολογικών παραγόντων για την ψωρίαση, η εταιρεία θα αποτελεί κορυφαία εταιρεία σε δερματολογικά προϊόντα στον κόσμο. Η LEO Pharma έχει την έδρα της στη Δανία και ανήκει εξ ολοκλήρου στο Ίδρυμα “LEO Foundation”, είναι ανεξάρτητη από εξωτερικά κεφάλαια και τα κέρδη της επενδύονται προς όφελος των ασθενών.

Διαβάστε ακόμη:

Η LEO Pharma Hellas στην πρώτη γραμμή για την προσφυγική κρίση

Όταν η Ιατρική συνάντησε το coaching: Μία διαφορετική ιστορία για την επικοινωνία γιατρού - ασθενούς

BEST OF NETWORK

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ο χιονιάς σαρώνει κεντρική και βόρεια Ελλάδα - Το έστρωσε και την Αττική

Κακοκαιρία: Δείτε LIVE πού χιονίζει τώρα σε όλη την Ελλάδα

Επίθεση στο Μετρό: Ο πληροφοριοδότης και ο «υπερ-κοριός» έφεραν τις συλλήψεις των δραστών

Συνεπιμέλεια: Όλη η αλήθεια – Γιατί καθυστερεί η διαβούλευση;

Λιανεμπόριο: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα - Όλα τα μέτρα, τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές

SMS στο 13033: Πού δεν ισχύει η διάρκεια των δύο ωρών

X-files στον ουρανό της Αττικής: Η «στενή επαφή» αεροπλάνου της Ολυμπιακής με ATIA

Survivor (17/1): Η επίθεση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι στην Κάτια Ταραμπάνκο (video)

Κεραμέως για Γυμνάσια και Λύκεια - Πότε θα ανοίξουν

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ εξελέγη νέος Πρόεδρος του CDU - Αυτός είναι ο διάδοχος της Μέρκελ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πώς θα εξελιχθεί o χιονιάς από Δευτέρα - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Ιωάννα Τούνη: Αποκάλυψε πόσο της κόστισε το ταξίδι στο Ντουμπάι (pics)