ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: Πολύ σκληροί για να υποκύψουν - Ξαναστέλνουν στο ΣτΕ το Π/Δ για το ιδιοκτησιακό

Αποφασισμένοι να μην υποκύψουν τόσο εύκολα φέρονται οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ξαναστέλνουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα αναφορικά με την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων.

Φαρμακοποιοί: Πολύ σκληροί για να υποκύψουν - Ξαναστέλνουν στο ΣτΕ το Π/Δ για το ιδιοκτησιακό

Επιμέλεια: Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως» δηλώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έδωσε το «πράσινο φως» στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων. Μία φράση, η οποία στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών είναι πολύ σκληρός για να... υποκύψει και να καταθέσει τα όπλα, έστω και εάν τα πράγματα οδηγούνται με μαθηματική και νομική ακρίβεια προς την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Οι φαρμακοποιοί με νέα τους ανακοίνωση, τονίζουν ότι το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του ΣτΕ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, η οποία θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Σημειώνει δε, ότι η παρούσα γνωμοδότηση αποτελεί προκαταρκτικό και δη διαδικαστικό έλεγχο του εν λόγω σχεδίου Π.Δ. και όχι ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιχειρεί να καταστήσει σαφές προς όλους και ιδίως προς «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι θα προσβάλλει μαζί με τους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε μη φαρμακοποιούς.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την προειδοποίησή του προς τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου, θα χάσουν τα χρήματα τους.

Να θυμίσουμε πάντως ότι ο κ. Θεοδοσιάδης πριν ένα μήνα περίπου, είχε καταθέσει την αισιοδοξία του για την απόφαση του ΣτΕ, τονίζοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι το ΣτΕ, στο οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, κι αυτή την φορά θα θέσει φρένο σε όσους ονειρεύονται την άλωση των φαρμακείων από άγνωστης προελεύσεως συμφέροντα».

Διαβάστε ακόμη:

Πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού με τη σφραγίδα του ΣτΕΣτο ΣτΕ το ΠΔ για την ίδρυση & λειτουργία των φαρμακείων - Θεοδοσιάδης: Έχουμε εμπιστοσύνη

Λουράντος: Ούτε στα ευρωπαϊκά κράτη λειτούργησε η απελευθέρωση των φαρμακείων

ΠΦΣ: Το νέο ωράριο απορρυθμίζει τη λειτουργία των φαρμακείων

Ο φαρμακοποιός & το ελληνικό φαρμακείο καθοριστικοί παράγοντες της ΠΦΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ