ΦΑΡΜΑΚO

Το Φαρμακείο του νοσ. Γεννηματάς εκσυγχρονίζεται & περνά στην ηλεκτρονική εποχή

Τα εγκαίνια του φαρμακείου του Γενικού νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», ενός από τα νοσοκομεία αιχμής της Αττικής αλλά και όλης της χώρας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στο Φαρμακείο του.

Το Φαρμακείο του νοσ. Γεννηματάς εκσυγχρονίζεται & περνά στην ηλεκτρονική εποχή

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Διευθύντρια του Φαρμακείου κυρία Όλγα Οικονόμου και την υποστήριξη του Πληροφορικού μας τμήματος, σε μια δύσκολη περίοδο κατόρθωσε –σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως αυτός της υγείας και του φαρμάκου- να υλοποιήσει την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του φαρμακείου του Νοσοκομείου με την ταυτόχρονη πιστοποίηση – αδειοδότηση καθώς και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών του (scanners, barcode)», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης με επικεφαλής τον κ. Βασίλειο Κεκερή, στην οποία αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Το Νοσοκομείο μας συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων Νοσοκομείων της χώρας, πρώτο φαρμακείο στο ΕΣΥ, που υιοθετεί σύγχρονες τεχνολογίες Πληροφορικής για τον αυτοματοποιημένο έλεγχο των χορηγούμενων φαρμάκων, των αποθεμάτων, των εκτελούμενων συνταγών καθώς και την επιτήρηση της πορείας των φαρμάκων από το ράφι μέχρι τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, τα φάρμακα που διατίθενται στους νοσηλευόμενους και παρέχονται στους εξωτερικούς ασθενείς, ελέγχονται με οπτικούς ανιχνευτές και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση επιτυγχάνοντας πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στην διαχείριση και ασφάλεια για τον ασθενή αλλά και περιορισμό του κόστους, διατηρώντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Διαβάστε ακόμη:

Μπασκόζος: Να ενισχυθούν τα τμήματα Πληροφορικής του ΕΣΥ με προσωπικό

ΙΣΑ: Η ΗΔΙΚΑ να αποσύρει άμεσα τη φραγή συνταγογράφησης

Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας: Σε όλες τις μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ από τις αρχές του 2017