ΦΑΡΜΑΚO

Μπαργιώτας για φαρμακευτική κάνναβη: Ανέτοιμος ο ΕΟΦ - Το σ/ν γραμμένο στο πόδι

Ο ΕΟΦ είναι σήμερα ανέτοιμος να περάσει στη διάθεση του φαρμάκου και θα χρειαστεί καιρό και ενδεχομένως επιπλέον νομοθέτηση, τόνισε ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Κων. Μπαργιώτας σε συνέντευξή του στον Ηλία Κανέλλη στον «Αθήνα 984», αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, σημειώνοντας ακόμη, ότι το νομοσχέδιο είναι γραμμένο στο γόνατο και ατελέστατο.

Μπαργιώτας για φαρμακευτική κάνναβη: Ανέτοιμος ο ΕΟΦ - Το σ/ν γραμμένο στο πόδι

Ο βουλευτής, όπως και στην Ολομέλεια της Βουλής, έτσι και στην συνέντευξή του, επανέλαβε ότι «Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα, για να ξεφύγουμε από τις προκαταλήψεις γύρω από την κάνναβη».

Ανέφερε μεταξύ άλλων ειδικότερα:

«Η συζήτηση γύρω από την κάνναβη πρέπει να ξεφύγει από τις προκαταλήψεις και για αυτό χρειάζεται πολιτική γενναιότητα. Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος την πολιτική κουτοπονηριά που ακολουθεί η ΝΔ με τη δικαιολογία ότι είναι ένα συντηρητικό κόμμα και ότι θα το ψήφιζε, αν ήταν καλύτερα γραμμένο. Τέτοιες στάσεις δεν βοηθούν. Είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο και υπάρχουν πολύ μεγάλες αντιστάσεις στην κοινωνία, αλλά δεν βοηθάς σκεπάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Καλώς ή κακώς, η χρήση της ινδικής κάνναβης είναι εξαπλωμένη στην Ελλάδα και, δυστυχώς, μικραίνουν οι ηλικίες των παιδιών που κάνουν πρώτη φορά χρήση. Αυτά θα πρέπει να τα συζητήσουμε σοβαρά κάποια στιγμή».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προχειρότητα με την οποία έφερε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι «Το νομοσχέδιο είναι γραμμένο στο γόνατο και ατελέστατο. Ο Υπουργός απαντώντας στην κριτική που κάναμε, που αποδεικνύει ότι ο ΕΟΦ είναι σήμερα ανέτοιμος να περάσει στη διάθεση του φαρμάκου και θα χρειαστεί καιρό και ενδεχομένως επιπλέον νομοθέτηση, είπε ότι «επινοούμε το θεσμικό πλαίσιο». Σε μια σοβαρή χώρα, όμως, πρώτα δημιουργείς ένα καινούριο θεσμικό πλαίσιο, μετά το φέρνεις στη Βουλή, το ψηφίζεις και μετά αρχίζεις να το εφαρμόζεις. Εδώ το νομοσχέδιο είναι επί της ουσίας η πολιτική διακήρυξη της βούλησης της κυβέρνησης να απελευθερώσει τη διάθεση και την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης. Το πώς και με ποιον τρόπο θα μας το πει τον επόμενο καιρό. Δυστυχώς, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες εκκρεμούν. Αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα που δίνει την ευκαιρία σε αυτούς που δεν θέλουν να στηρίξουν τέτοιες αλλαγές, τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν πίσω».

Διαβάστε ακόμη:

Μπαργιώτας για κάνναβη: Να αποφύγουμε την υποκρισία & να αποδειχθούμε γενναίοι

Καυστικός Φωτήλας: Τελικά τι θέλουμε; Την ευφορική ή την ιατρική χρήση της κάνναβης;



Μπαργιώτας: Σημαντικό το σ/ν για την κάνναβη - Να μην στερηθούν το φάρμακο οι καρκινοπαθείς

Το μεγάλο project της φαρμακευτικής κάνναβης: Χιλιάδες θέσεις εργασίας, 1,5 δισ ευρώ στην αγορά

Καναδάς: Η χώρα στην οποία «βασιλεύει» η κάνναβη

Κούλογλου: Επενδύσεις εκατ. στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης & 7.000 θέσεις εργασίας

Ξανθός: Αναμένουμε τις εταιρείες που θα υποβάλλουν φακέλους για παραγωγή φαρμάκων από κάνναβη