ΦΑΡΜΑΚO

ΧΑΠ: Υπεροχή θεραπείας με τριπλό συνδυασμό δραστικών ουσιών

ΧΑΠ: Υπεροχή θεραπείας με τριπλό συνδυασμό δραστικών ουσιών

Νέα μελέτη δημοσιευμένη στο The Lancet δείχνει υπεροχή του τριπλού συνδυασμού μπεκλομεθαζόνης/φορμοτερόλης/γλυκοπυρρονίου έναντι του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου σε ασθενείς με ΧΑΠ.

Ο όμιλος Chiesi ανακοίνωσε τη δημοσίευση της μελέτης TRIBUTE στο The Lancet.

Η μελέτη ειδικότερα, συνέκρινε το μικροσωματιδιακό τριπλό συνδυασμό μπεκλομεθαζόνης/φορμοτερόλης/γλυκοπυρρονίου* 87/5/9 mcg με το συνδυασμό ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου** 110/50 mcg, στη μείωση των μέτριων έως σοβαρών παροξύνσεων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας. Επιπλέον της επίτευξης του πρωτεύοντος καταληκτικού σημείου (ανωτερότητα), τα ευρήματα της μελέτης κατέδειξαν την υπεροχή του μικροσωματιδιακού τριπλού συνδυασμού της Chiesi έναντι του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου στις παραμέτρους της πνευμονικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής. Η θεραπεία με τον μικροσωματιδιακό τριπλό συνδυασμό της Chiesi εμφάνισε παρόμοιο προφίλ ασφάλειας σε σύγκριση με το συνδυασμό ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου.

Στη μελέτη TRIBUTE το κύριο καταληκτικό σημείο επετεύχθη, με μία σημαντική μείωση 15% στο ποσοστό των μέτριων έως σοβαρών παροξύνσεων με το μικροσωματιδιακό τριπλό συνδυασμό έναντι του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου (μίας αποτελεσματικής και ευρέως χρησιμοποιούμενης αγωγής για τη ΧΑΠ). Επιπλέον και προς υποστήριξη του αποτελέσματος του κύριου καταληκτικού σημείου, ο μικροσωματιδιακός τριπλός συνδυασμός υπερείχε του συνδυασμού ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου, στα αποτελέσματα της πνευμονικής λειτουργίας και της σχετιζόμενης με την υγεία ποιότητα ζωής (St.George Respiratory Questionnaire).

Τα δεδομένα αυτά θα παρουσιαστούν και στο Ετήσιο Συνέδριο του 2018 της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας (ATS) στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Σχετικά με την TRIBUTE

H TRIBUTE ήταν μια τυχαιοποιημένη, παράλληλων ομάδων, διπλά τυφλή, με διπλό εικονικό φάρμακο και ελεγχόμενη με δραστικό φάρμακο, μελέτη φάσης 3b. Συμπεριέλαβε 1534 ασθενείς και διεξήχθη σε 187 κέντρα σε 18 χώρες. Η μελέτη αυτή ήταν η πρώτη που συνέκρινε μία τριπλή θεραπεία σε μία συσκευή με έναν διπλό συνδυασμό βρογχοδιασταλτικών σε μία συσκευή, στη μείωση των μέτριων έως σοβαρών παροξύνσεων.

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Έχοντας την έδρα της στην Πάρμα της Ιταλίας, η Chiesi Farmaceutici είναι ένας διεθνής όμιλος προϊόντων υγείας με επίκεντρο την έρευνα, με εμπειρία άνω των 80 ετών στη φαρμακευτική βιομηχανία και με παρουσία σε 26 χώρες. Η Chiesi ερευνά, αναπτύσσει και θέτει σε κυκλοφορία καινοτόμα φάρμακα των παθήσεων του αναπνευστικού καθώς και άλλων ειδικών και σπάνιων παθήσεων. Διαθέτει τμήμα έρευνας & ανάπτυξης με έδρα στην Πάρμα (Ιταλία) και έχει συνενωθεί με άλλα 6 τμήματα έρευνας & ανάπτυξης στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και τη Δανία, με σκοπό την προαγωγή των προγραμμάτων της Chiesi στο πεδίο των προκλινικών και κλινικών μελετών. Η Chiesi απασχολεί περισσότερα από 5.000 άτομα, από τα οποία τα 560 απασχολούνται αποκλειστικά για δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης.

* εισπνεόμενο κορτικοστεροειδές/β2-αδρενεργικός διεγέρτης μακράς δράσης/μουσκαρινικός ανταγωνιστής
**β2-αδρενεργικός διεγέρτης μακράς δράσης/μουσκαρινικός ανταγωνιστής

Διαβάστε ακόμη:

Τα 80 χρόνια προσφοράς της Chiesi και η Άδεια κυκλοφορίας για θεραπεία Αναγεννητικής Ιατρικής

Οι τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση των πνευμόνων

Ο καθοριστικός ρόλος της Φυσικοθεραπείας στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

BEST OF NETWORK

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον

Καιρός - Αρναούτογλου: «Προσοχή! Ας ελπίσουμε να μην επιβεβαιωθούν τα μοντέλα»

Νταϊάνα: Το άδοξο τέλος της θλιμμένης πριγκίπισσας και οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από το δυστύχημα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Έρχεται και τρίτο κύμα - Μην περιμένετε σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα

Lockdown: Ανοίγουν με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας τα μαγαζιά με εποχικά είδη - Πώς θα λειτουργούν

Colpo grosso με τα Αrleigh Burke - Αίτημα στις ΗΠΑ για τα πανίσχυρα αντιτορπιλικά

Survivor - Αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 2 πρώτοι Διάσημοι, πάει για... βόμβα ο Ιλιτζαλί

Η ερειπωμένη βίλα που γυρίστηκε η «Η αρχόντισσα κι ο αλήτης» (video)

Big Brother αποχώρηση: Η ανατροπή και τα κλάματα (video)

Το «Χαμένο Σμήνος» και η «γέννηση» του Τριγώνου των Βερμούδων

Ο καιρός σήμερα Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου

«Το πνεύμα του κακού»: Η... κατάρα της ταινίας, πέντε ηθοποιοί πέθαναν - Η θεωρία των σκελετών!