ΦΑΡΜΑΚO

Νέες προτεινόμενες τιμές για ΜΗΣΥΦΑ από τον ΕΟΦ

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, αναφορικά με τις τιμές που προτείνει ο Οργανισμός για μία σειρά ΜΗΣΥΦΑ.

Νέες προτεινόμενες τιμές για ΜΗΣΥΦΑ από τον ΕΟΦ

Ήδη ο Οργανισμός δημοσίευσε τις νέες προτεινόμενες τιμές για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα στην ιστοσελίδα του, δίνοντας στις εταιρείες τη δυνατότητα διαβούλευσης για τις τελικές τιμές που αναμένεται να λάβουν.

Όπως σημειώνεται «όσοι Κάτοχοι 'Αδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις, να συμπληρώσουν το σχετικό πίνακα και να τον αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pricelist_newdrugs@eof.gr, με την ένδειξη: «Παρατηρήσεις – Ανατιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ Ιανουάριος 2018», έως και την Τρίτη 17-04-2018.

Τέλος όσοι ΚΑΚ επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Τιμολόγησης, στον 2ο όροφο, τις ημέρες Πέμπτη 19-04-2018 και Παρασκευή 20-04-2018.

Να θυμίσουμε, σύμφωνα με πρόσφστη μελέτη του ΙΟΒΕ, σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες δείχνουν εμπιστοσύνη στη χρήση φαρμάκων που δεν απαιτείται ιατρική συνταγή (τα λεγόμενα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) σκευάσματα και τα οποία αφορούν στην αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων και ασθενειών.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά 74% οι πολίτες θεωρούν ότι η χρήση των ΜΗΣΥΦΑ είναι πιο άμεση και αποτελεσματική διαδικασία από την επίσκεψη στο ιατρό, ενώ το 64% εκτιμά ότι είναι και πιο οικονομική από την ιατρική συνταγή ή την ιατρική επίσκεψη.

Διαβάστε ακόμη:

Ν. Δημοκρατία: Έλλειψη εκατοντάδων φαρμάκων με αρνητικές συνέπειες για τους ασθενείς

ΙΟΒΕ: 7 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται τα ΜΗΣΥΦΑ - Πιο οικονομικά ακόμη και από ιατρική συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ