ΦΑΡΜΑΚO

ΦΣΑ: Να δοθεί σύνταξη και στους μονοσυνταξιούχους που έχουν διακόψει την πληρωμή τους

ΦΣΑ: Να δοθεί σύνταξη και στους μονοσυνταξιούχους που έχουν διακόψει την πληρωμή τους

Πάγια αιτήματα των φαρμακοποιών τα οποία ζητούν άμεσα λύση, συζητήθηκαν την Πέμπτη 12 Απριλίου στη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΦΣΑ (Πρόεδρος Κ.Λουράντος, Γραμματέας Ηλ.Γιαννόγλου και Νομικός Σύμβουλος Σ.Αγγέλου) με τον Υφυπουργό Εργασίας Αν.Πετρόπουλο.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε με τον Υπουργό για το σοβαρότατο θέμα των μονοσυνταξιούχων, να δοθεί σύνταξη ΚΑΙ σε όσους έχουν διακόψει την πληρωμή τους - με αίτησή τους ή μη - ανάλογα με τα χρόνια πληρωμής των εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αυτό αυτόματα ξεμπλοκάρει και σταματά την απαίτηση του ΤΣΑΥ «να πληρωθούν πρώτα οι οφειλές των μονοσυνταξιούχων και μετά να προχωρήσει η κύρια σύνταξη», σχολιάζουν οι επικεφαλής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Θα εξεταστεί από το Υπουργείο εάν κάποιος θέλει να αποπληρώσει όλα τα χρόνια ασφάλισής του ως μονοσυνταξιούχος και με ποιες προϋποθέσεις. Σε επόμενη συνάντηση θα επανεξεταστεί το θέμα.

Όσον αφορά στις λάθος πληρωμές σε ΤΕΑΥΦΕ – ΤΑΥΦΕ εκ μέρους φαρμακοποιών, το Προεδρείο θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Οργάνων, δεδομένου ότι το θέμα αυτό δεν αφορούσε το Υπουργείο.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α., όπως αναφέρουν οι επικεφαλής του Συλλόγου, με τις παρεμβάσεις του, με επιμονή, ουσιαστικό διάλογο, τεκμηριωμένες προτάσεις και αξιοποιώντας όλες τις μορφές επικοινωνίας, προσπαθεί να δώσει λύσεις ουσίας στα θέματα που απασχολούν τα φαρμακεία.

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή πέθανε, ζήτω η άυλη συνταγή - Τι ζητούν ακόμη οι φαρμακοποιοί