ΦΑΡΜΑΚO

Ν. Δημοκρατία: Στο νοσ. Κέρκυρας κινδυνεύουν ακόμη και τετραπληγικοί - Ξαφνική διακοπή θεραπείας

Ν. Δημοκρατία: Στο νοσ. Κέρκυρας κινδυνεύουν ακόμη και τετραπληγικοί - Ξαφνική διακοπή θεραπείας

Σε σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις φαρμάκων και μάλιστα αναντικατάστατων στο νοσοκομείο Κέρκυρας, προχωρά ο τομέας Υγείας της Ν. Δημοκρατίας προς τον υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρουν ειδικότερα στην ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό οι τομεάρχες Υγείας της Ν.Δ. κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας, πρόκειται για ξαφνική και αδικαιολόγητη διακοπή της θεραπείας τετραπληγικού ασθενούς με ανοσοσφαιρίνη (IVIg). Μία σοβαρή έλλειψη, ή παράλειψη, η οποία έρχεται μετά από καταγγελίες των ιδίων βουλευτών, για μεγάλες ελλείψεις σε βασικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά στο εν λόγω νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ερώτηση των βοουλευτών έχει ως εξής:

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Χωρίς φάρμακα για τις θεραπείες των Ατόμων με Αναπηρία στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας!

Κύριε Υπουργέ,

Πρωτοφανή περιστατικά λαμβάνουν χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας και διάφορες καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Με παρέμβασή μας στη Βουλή (αρ.πρωτ 6714/28-06-2017) σας είχαμε επισημάνει τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου που αφορούσαν την υποστελέχωση και τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά. Πρόσφατα μας καταγγέλθηκε η ξαφνική και αδικαιολόγητη διακοπή της θεραπείας τετραπληγικού ασθενούς με ανοσοσφαιρίνη (IVIg).

Για μια ακόμη φορά προβληματική αποδείχτηκε και η διαδικασία προμήθειας φαρμάκων του Νοσοκομείου καθώς όπως αντιληφθήκαμε κάποια φάρμακα είναι σε έλλειψη, κάτι που θα μπορούσε να αποφθεχθεί αν το Νοσοκομείο τα είχε παραγγείλει έγκαιρα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Κύριε υπουργέ είναι απαράδεκτο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας να μην μπορεί να εξυπηρετεί τους ίδιους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και να αναγκάζονται να φύγουν από το νησί προκειμένου να βρουν μια λύση στο θέμα υγείας που τους ταλαιπωρεί ειδικά όταν είναι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Είναι απαράδεκτο να βάζετε συνέχεια τους πολίτες σε ψυχοφθόρες διαδικασίες και να τους καλλιεργείτε ένα μόνιμο αίσθημα ανασφάλειας .Το Νοσοκομείο εδώ και καιρό σας έχουμε επισημάνει ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της δευτεροβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1.Για ποιο λόγο ενώ έχετε ενημερωθεί για την περίπτωση συγκεκριμένων ασθενών που χρήζουν θεραπεία με ανοσοσφαιρίνη (IVIg) δεν έχετε μεριμνήσει για τα αντίστοιχα φάρμακα;
2. Σε ποιες κινήσεις έχετε προβεί προκειμένου να καλύψετε τις ελλείψεις του Νοσοκομείου;
3. Για ποιο λόγο δεν προμηθεύεστε φάρμακα που είναι σε έλλειψη μέσα από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ;
4. Παρατηρούνται ελλείψεις και σε άλλα φάρμακα;

Διαβάστε ακόμη:

Τα νοσοκομεία στο έλεος της παρανομίας και των κλοπών όταν... φυλάσσουν το ΚΕΕΛΠΝΟ

 

Ν.Δ.: Στο κενό το νοσ. Κέρκυρας - 140 συνταξιοδοτήσεις σε 5 χρόνια - Αδυνατεί να στηρίξει το νομό

Οικονόμου: Μειωμένα τα κονδύλια για την υγεία κατά 150 εκατ. ευρώ

BEST OF NETWORK