ΦΑΡΜΑΚO

ΣΦΕΕ Business Day: Οι επαγγελματικές προοπτικές στον κλάδο του φαρμάκου

ΣΦΕΕ Business Day: Οι επαγγελματικές προοπτικές στον κλάδο του φαρμάκου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) πραγματοποίησε την ημερίδα ΣΦΕΕ Business Day, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 60 νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών, Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς και να ενημερωθούν για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές στο χώρο της Υγείας.

Η φετινή ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στο αμφιθέατρο της εταιρείας GlaxoSmithKline (GSK), στο πλαίσιο του προγράμματος Business Days, που οργανώνει ο Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Το φετινό ΣΦΕΕ Business Day υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει ο φαρμακευτικός κλάδος τόσο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όσο και για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Έμπειρα στελέχη των εταιρειών παρουσίασαν τα προγράμματα πρακτικής και εκπαίδευσης που υλοποιούν, τους τρόπους και τις μεθόδους που αναβαθμίζουν δεξιότητες, ικανότητες και ενισχύουν τις προοπτικές εργασίας στον κλάδο. Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας τις ευκαιρίες που προσφέρει για επιχειρηματικότητα και επαγγελματική εξέλιξη ο κλάδος, καθώς και τις δεξιότητες που πρέπει να έχει κάποιος για να πετύχει στο χώρο αυτό.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ και Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, τόνισε ότι «το “ΣΦΕΕ Business Day” πραγματοποιείται πλέον για πέμπτη συνεχή χρονιά με επιτυχία, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό από μόνο του το καθιστά ένα θεσμικό γεγονός με ουσιαστική επίδραση στον προσανατολισμό των νέων πτυχιούχων στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή εισηγητών από μεγάλες και σημαντικές διεθνείς και ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες επιβεβαιώνει τη δέσμευση και πίστη όλων μας στην ανάδειξη της τεράστιας αναπτυξιακής δυναμικής του κλάδου, αλλά και της συμβολής που μπορεί να έχει στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα σήμερα σε μια κρίσιμη και σημαντική στιγμή, όχι μόνο για την αγορά και την οικονομία, αλλά και για τη χώρα. Αξίζουν επίσης θερμά συγχαρητήρια στον Καθηγητή Ι. Λαδόπουλο, ο οποίος συμβάλλει ενεργά σε αυτήν την δημιουργική προσπάθεια».

sfee2

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) και AmCham Pharmaceutical Committee, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, κ. Μάκης Παπαταξιάρχης, υπογράμμισε πως «ο φαρμακευτικός κλάδος, σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύει περισσότερο από κάθε άλλον στην έρευνα και την ανάπτυξη και με καταλύτη την καινοτομία, υπηρετεί αδιάλειπτα το υπέρτατο αγαθό που λέγεται υγεία. Αυτή την υψηλή προστιθέμενη αξία προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας γενικότερα, τη δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο του φαρμάκου. Γιατί οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά, προάγοντας την επιστήμη και την πρόοδο, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αύριο. Στο δυναμικό και γεμάτο προκλήσεις κλάδο του φαρμάκου, οι προοπτικές είναι μεγάλες και οι ευκαιρίες πολλές. Αρκεί κάποιος να πιστέψει στο όραμά μας και να υπηρετήσει με σεβασμό και ακεραιότητα την αποστολή μας».

Η κα Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca, από την πλευρά της σημείωσε: «Η εργασία στον κλάδο του φαρμάκου είναι μοναδική, γιατί γνωρίζεις ότι η προσπάθεια σου αποσκοπεί στο να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ασθενείς το κατάλληλο φάρμακο, για να ζήσουν καλύτερα και περισσότερο. Ο χώρος μας χρειάζεται ανθρώπους με ήθος, ηγετικές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα. Οι σπουδές που έχετε πραγματοποιήσει σας έχουν δώσει θεωρητικές βάσεις και τρόπο σκέψης- για να μπορέσετε να εξελιχθείτε επαγγελματικά θα πρέπει να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να μην φοβάστε να δοκιμαστείτε σε διαφορετικές προκλήσεις».

Ο Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος σημείωσε πως «ήταν μεγάλη μας χαρά να συνδιοργανώσουμε με τον ΣΦΕΕ ένα ακόμα εξαιρετικό Business Day. Οι νέοι που συμμετείχαν είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με διευθύνοντες συμβούλους και ανώτατα στελέχη δέκα κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών και να ενημερωθούν για τις τάσεις και ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος. Τέτοιου είδους επαφές μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και των νέων είναι εξαιρετικά χρήσιμες και για τους μεν και για τους δε και ευχαριστούμε τον ΣΦΕΕ που πιστεύει και στηρίζει την προσπάθεια αυτή».

Την ημερίδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως ομιλητές Γενικοί Διευθυντές, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ. Αναλυτικά οι κ.κ: Χρήστος Χριστίδης, HR Manager Vianex/Vian, Μάκης Γρηγοριάδης, HR Manager Servier, Σέβη Σφακιανάκη, Senior Policy Communications Specialist MSD, Αγγέλικα Τζέμου, HR Head Bayer Hellas, Βένια Γκέγκιου, HR Director Janssen Ελλάδος, Θάνος Μυτιλιναίος, HR Director Demo, Σπύρος Σπυρόπουλος, Head Ophthalmology Franchise Novartis, και Αθηνά Σταύρου HR Lead MSD.

H εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Υπεύθυνης Δραστηριοποίησης και Ανάπτυξης του Συνδέσμου.

Διαβάστε επίσης:

ΣΦΕΕ: Τρία βήματα για θεσμικό πλαίσιο με διαφάνεια για τα ιατρικά συνέδρια

Ο ΣΦΕΕ ζητά ξεκάθαρες δεσμεύσεις για τη φαρμακευτική δαπάνη