ΦΑΡΜΑΚO

Στρατηγική συνεργασία LEO Pharma & Bayer με στόχο 125 εκατ. ασθενείς μέχρι το 2025

Στρατηγική συνεργασία LEO Pharma & Bayer με στόχο 125 εκατ. ασθενείς μέχρι το 2025

Τη μονάδα συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer αποκτά η LEO Pharma, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο τον ηγετικό της ρόλο στην ιατρική δερματολογία.

Η LEO Pharma επεκτείνει το προβάδισμά της
στην ιατρική δερματολογία με την απόκτηση

Ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ρόλου της LEO Pharma, ως παγκόσμιας ηγέτιδας
δερματολογικής εταιρείας, με στόχο την παροχή βοήθειας σε 125 εκατομμύρια ασθενείς
μέχρι το 2025

Ειδικότερα, η LEO Pharma και η Bayer ανακοίνωσαν σήμερα ότι η LEO Pharma σύναψε οριστική συμφωνία εξαγοράς της παγκόσμιας μονάδας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer. Το προς απόκτηση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει πρωτότυπα συνταγογραφούμενα φάρμακα τοπικής χρήσης για τη θεραπεία της ακμής, μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων και της ροδόχρου ακμής, καθώς και μια ποικιλία τοπικών στεροειδών, με ετήσιο κύκλο εργασιών το 2017, μεγαλύτερο από 280 εκατομμύρια ευρώ. Η εξαγορά θα συμβάλει στη σημαντική επέκταση της LEO Pharma σε κρίσιμες αγορές παγκοσμίως και στη διεύρυνση των θεραπευτικών κατηγοριών της.

Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ιατρικής δερματολογίας της Bayer, το οποίο περιλαμβάνει συνταγογραφούμενες θεραπευτικές λύσεις για την ακμή, για μυκητιασικές δερματικές λοιμώξεις και για τη ροδόχρο ακμή καθώς και μια ποικιλία τοπικών στεροειδών, θα προσθέσει συμπληρωματικές θεραπευτικές κα-τηγορίες και θα ενισχύσει την τρέχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα της LEO Pharma παγκοσμίως, επιτρέποντας στην εταιρεία να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της σε ορισμένες αγορές. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το χαρτο-φυλάκιο μη συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer.

Όπως δήλωσε η Gitte P. Aabo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LEO Pharma «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συμφωνία. Με τις ισχυρές εμπορικές ονομασίες συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων και τους νέους συναδέλφους από τη Bayer, η LEO Pharma οδεύει αποφασιστικά προς την επίτευξη του στόχου παροχής βοήθειας σε 125 εκατομμύρια ασθενείς μέχρι το 2025. Θα διευρύνουμε το θεραπευτικό μας φάσμα και θα ενισχύσουμε σημαντικά το μέγεθός μας σε κρίσιμες αγορές ανά τον κόσμο – υπογραμμίζοντας την φιλοδοξία μας να αποτελέσουμε έναν στρατηγικό συνεργάτη στην ιατρική δερματολογία»

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ανακαλύψαμε έναν καλό συνεργάτη στη LEO Pharma, η οποία διαθέτει μακρά ιστορία ως ηγέτιδα εταιρεία στην επιστημονική πρόοδο και μια κουλτούρα που δίνει αξία στην έρευνα και την καινοτομία» δήλωσε ο Heiko Schipper, μέλος του Διοικητικού της Bayer και Πρόεδρος του Τομέα Υγείας Καταναλωτών. «Με την αφοσιωμένη υποστήριξη πολλών εργαζόμενων της εταιρείας απέναντι στους οποίους είμαστε ευγνώμονες, ο τομέας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων έχει αναπτυχθεί σημαντικά από τη στιγμή της ένταξής του στη Bayer το 2006. Προχωρώντας μπροστά, πιστεύουμε ότι η LEO Pharma είναι ο κατάλληλος κάτοχος που θα εξελίξει και θα αναπτύξει περαιτέρω τον τομέα των συνταγογραφού-μενων δερματολογικών προϊόντων, ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε στην ανάπτυξη των κύριων προϊόντων μας στον τομέα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων».

H LEO Pharma θα αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα προϊόντων, εκτός από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, και θα αναλάβει τις μονάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ σε 14 χώρες, καθώς και ένα εργοστάσιο στο Σεγκράτε της Ιταλίας. Συνολικά, περίπου 450 άτομα θα ακολουθήσουν τη LEO Pharma, ως μέρος αυτής της συμφωνίας. Ο συνδυασμός των τοπικών τμημάτων πωλήσεων και μάρκετινγκ θα καταστήσει τη LEO Pharma πιο αποτελεσματική.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο βήματα: Κατά τη διάρκεια του 2018 για τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2019 για όλες τις άλλες αγορές, ενώ υπόκειται η ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρχές ανταγωνι-σμού. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

Διαβάστε ακόμη:

 Νέα παγκόσμια συνεργασία του τμήματος Animal Health της Bayer και της Mitsui Chemicals Agro