ΦΑΡΜΑΚO

Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στην παραγωγή φαρμάκου «εγκλωβίζει» το clawback

Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στην παραγωγή φαρμάκου «εγκλωβίζει» το clawback

Για να απελευθερωθούν οι επενδύσεις στο χώρο του φαρμάκου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξάλειψη του clawback, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Δημήτρης Δέμος, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece», την Τετάρτη (27/03/2019).

Οι επενδύσεις αποτελούν το πρωταρχικό ζήτημα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ. Την επόμενη πενταετία, οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επενδύσουν 300 εκατ. ευρώ σε μονάδες παραγωγής φαρμάκων συμβατικής και νέας τεχνολογίας και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της φαρμακοβιομηχανίας στην απασχόληση και την εθνική οικονομία. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να παύσουν οι τεράστιες επιστροφές που άδικα επιβαρύνουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ισοδυναμούν με ένα επιπρόσθετο έμμεσο φορολογικό βραχνά που φτάνει το 60%.

Τέλος, ο κ. Δέμος έκανε μια ανασκόπηση του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη και επισήμανε ότι χώρες που πρωτοπορούν στην Έρευνα και Ανάπτυξη όπως η Ιρλανδία και η Κορέα, δημιούργησαν πρώτα ένα οικονομικό πλαίσιο κινήτρων και φορολογικών απαλλαγών στις νέες επενδύσεις, ενώ παράλληλα ενδυνάμωσαν την συνεργασία των Πανεπιστήμιων και των Ερευνητικών Κέντρων και την χρηματοδότηση τους από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen