ΦΑΡΜΑΚO

Η ΝΔ έτοιμη να βάλει ταφόπλακα στην υγεία - Απίστευτες δηλώσεις Χατζηδάκη για το ΦΠΑ στα φάρμακα

Τελικά ποιο είναι το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία; Να διαλύσει πλήρως την ελληνική, εγχώρια φαρμακοβιομηχανία; Προφανώς. Το αποκάλυψε με απίστευτη κυνικότητα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η ΝΔ έτοιμη να βάλει ταφόπλακα στην υγεία - Απίστευτες δηλώσεις Χατζηδάκη για το ΦΠΑ στα φάρμακα

Το πρόγραμμα της Υγείας που προωθεί η ΝΔ θα γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, όταν οι δανειστές έδιναν εντολές και το πολιτικό προσωπικό «εκτελούσε» ασφαλισμένους, συνταξιούχους και ασθενείς.

Το κόμμα που διατείνεται ότι θα φέρει νέο μοντέλο ανάπτυξης έχει αρχίσει δειλα δειλα να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Δυστυχώς όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο που ακολουθεί, θα κινηθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κινήθηκαν επί διακυβέρνησης Σαμαρά και θα συντρίψουν το ελληνικό επιχειρείν προφανώς σε πλήρη συνεννόηση με τους δανειστές.

Τι είπε ο κ. Χατζηδάκης, ο γαλάζιος αντιπρόεδρος;

Ότι το ΦΠΑ θα πάει σε δυο συντελεστές, όπως ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ: Σε 11% και 22% σε όλα τα προϊόντα.

Όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι μια τέτοια ενέργεια θα επιφέρει αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τα φάρμακα ο κ. Χατζηδάκης απάντηση «το όφελος θα είναι ξεκάθαρο για την αγορά… δεν θα αυξηθεί το φάρμακο, διότι όπως ξέρετε την τελική τιμή την ορίζει η πολιτεία…».

«Τι θέλετε να πείτε;», ξαναρώτησε ο δημοσιογράφος: «ότι την αύξηση του ΦΠΑ θα την επωμιστούν οι εταιρείες φαρμάκων;».

«Ε, προφανώς» απάντησε ο κ. Χατζηδάκης με απίστευτη κυνικότητα για έναν κλάδο που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη καθίζηση στα χρόνια των μνημονίων.

Για έναν κλάδο, τη βιομηχανία του φαρμάκου, που από το 2012 υπερφορολογείται ασύστολα, με το clawback για τις φαρμακευτικές εταιρείες να αυξάνεται ανεξέλεγκτα χρόνο με τον χρόνο.

Από τα 79 εκατομμύρια ευρώ το 2012, οι υποχρεωτικές επιστροφές για το 2018 υπερβαίνουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ και οι προβλέψεις για το 2019 δείχνουν πως θα αγγίξουν τα 680 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος (από στοιχεία ΗΔΙΚΑ Ιαν.-Μάιος 2019), δηλαδή η υπερφορολόγηση θα ξεπεράσει το 70%!

Καθίσταται προφανές ότι αυτή η αντιμετώπιση εξοντώνει τις φαρμακευτικές εταιρείες, μειώνει τις θέσεις εργασίας, ακυρώνει τα όποια επενδυτικά προγράμματα και πάνω από όλα θέτει σε τεράστιο κίνδυνο την πρόσβαση των ασθενών σε νέα, αλλά και σε υπάρχοντα σημαντικά φάρμακα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ



Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευαγγελίζεται σε κάθε δημόσια παρέμβασή του ότι θα στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα, ότι θα προτάξει τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας.

«Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης» διατείνεται, ενώ τα ίδια λέει και σε συνεντεύξεις του ακόμα και σε ξένα ΜΜΕ, όπως στους Financial Times που σημείωνε: «θα καταστήσω την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξω το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρω σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσω παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».

Έπεα πτερόεντα;

Λόγια του αέρα κι αυτά μέσα στον προεκλογικό οίστρο;

Πηγή: Newsbomb.gr