ΦΑΡΜΑΚO

Συνεργασία φαρμακοποιών και συλλόγων ασθενών για τα φάρμακα των χρονίως πασχόντων

Συνεργασία φαρμακοποιών και συλλόγων ασθενών για τα φάρμακα των χρονίως πασχόντων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας την Τετάρτη (31/07/2019) ενόψει και της νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Υγείας, η οποία θα επιτρέπει τη διακίνηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που μέχρι σήμερα γίνεται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, και από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

της Διονυσίας Προκόπη

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας είναι οι χρονίως πάσχοντες να προμηθεύονται τα ευαίσθητα αυτά φάρμακα με ραντεβού, από φαρμακείο της επιλογής τους. Στόχος είναι να σταματήσει το φαινόμενο με τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση ΠΦΣ και Ένωσης Ασθενών συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο και η ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τον τερματισμό της ταλαιπωρίας χρονίων πασχόντων στα φαρμακεία του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον ορισμό τακτικών συναντήσεων και στην ενίσχυση της συνεργασίας τους, για την επεξεργασία προτάσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη κοινών παρεμβάσεων για την προαγωγή της πρόληψης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα δημόσιας υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι «το φαρμακείο εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται προς όφελος των ασθενών στους οποίους θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Παπαθανάσης.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Συκιώτη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Διαβήτη, τον Δημήτρη Κοντοπίδη, Επίτιμο Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση, τη Βάσω Μαράκα, Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τη Μαίρη Χήναρη, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών και τον Νίκο Δέδε, Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Πηγή: Newsbomb.gr

BEST OF NETWORK

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Αυτές είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες

Καιρός: Σε τροχιά διαδοχικών κακοκαιριών η χώρα! Καρέ - καρέ η εξέλιξη (video)

Θρόμβωση: Οι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου (εικόνες)

Κορονοϊός: Αδιανόητες εικόνες σε γάμο με 7.000 καλεσμένους εν μέσω πανδημίας (video)

ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων 2020: Νωρίτερα από ποτέ η πληρωμή στους δικαιούχους

Απίστευτο: Γνώριζες ότι τα γυαλιά ηλίου έχουν ημερομηνία λήξης;

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι - Αναλυτικά τα ποσά

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Επτά ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για την πληρωμή τους

GNTM 3 - Edward: Γιατί έχουν γίνει έξαλλοι οι χρήστες των social media;

Big Brother: Η νέα ποινή που θα «εξοντώσει» τους παίκτες (videos)

3 βασικά σου προτερήματα και 1 σημαντικό σου ελάττωμα που φανερώνει ο μήνας γέννησής σου!

Κορονοϊός ή κοινό κρυολόγημα; Όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν ανησυχήσουμε