ΦΑΡΜΑΚO

Νέος κοροναϊός: Ερευνητική συνεργασία φαρμακευτικών εταιρειών για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίου

Νέος κοροναϊός: Ερευνητική συνεργασία φαρμακευτικών εταιρειών για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), μέλος της EFPIA, δεσμεύονται να συμμετάσχουν στις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού, ώστε να περιοριστεί η επιδημία και να αναπτυχθούν πόροι για την αντιμετώπιση μελλοντικών εστιών.

Η EFPIA απεύθυνε έκκληση σε όλες τις εταιρείες-μέλη της, να εστιάσουν με όλες τους τις δυνάμεις στην έρευνα, ώστε να βρεθούν τα κατάλληλα εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση των κορoναϊών.

Τα συναφή εργαλεία περιλαμβάνουν διαγνωστικά και βιοδείκτες, εγκεκριμένες θεραπείες ή ενώσεις σε εξέλιξη που θα μπορούσαν να αναπροσαρμοστούν για χρήση στη θεραπεία ασθενών με κορoναϊό. Στον κατάλογο των πιθανών εργαλείων που αναζητούνται ήδη περιλαμβάνονται και δεδομένα αλληλουχίας (παθογόνα, γονιδιώματα), κυτταρικές σειρές, αποθετήρια βιολογικών δεξαμενών κλινικών δειγμάτων, ιικά αποθέματα και στελέχη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της ανάπτυξης ή επικύρωσης νέων θεραπειών.

Εκτός από την πρόσκληση για εξεύρεση και παροχή εργαλείων, η EFPIA διερευνά, μέσω της πρωτοβουλίας για τα καινοτόμα φάρμακα (ΙΜΙ), δυνητικές ενέργειες για τη στήριξη της ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων συνεργασίας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη θεραπευτικών και διαγνωστικών για τον κορoναϊό και προκειμένου να βρεθεί το σχετικό εμβόλιο.

Η ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα έχει συνεργαστεί με επιτυχία και έχει ανταποκριθεί σε παγκόσμιες κρίσεις στον τομέα της υγείας και στο παρελθόν. Οι έρευνες για τον Ebola και τον Ebola + μέσω της πρωτοβουλίας για τα καινοτόμα φάρμακα (ΙΜΙ) οδήγησαν σε δύο νέα εμβόλια, τέσσερα νέα διαγνωστικά εργαλεία, καθώς και νέα εργαλεία αναγνώρισης και συμμόρφωσης.

«Έτσι και τώρα, ευελπιστούμε ότι η συνεργασία θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιταχυνθεί η ανάπτυξη πόρων για την αντιμετώπιση και αυτής της εστίας» τονίζει η EFPIA και εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλους εκείνους που επηρεάζονται από την επιδημία.

Πηγή: Newsbomb.gr

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός στην Αττική: Παράταση στα περιοριστικά μέτρα έως τις 31 Οκτωβρίου

Καιρός - Αρναούτογλου: Εχει... καταιγίδες η Παρασκευή και μετά μουντό σκηνικό!

Ζουγανέλη – Δημήτριου: Αναβάλλουν το γάμο τους! Αυτός είναι ο λόγος!

Big Brother: «Έπεσαν» τα πρώτα φιλιά στο παιχνίδι (photos)

Κορονοϊός: Σοβαρή καταγγελία για το γηροκομείο-Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα

Σάλος με παρουσιάστρια του «X - Factor» - Αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Κορονοϊός: «Πνίγεται» η Αττική – Στην πρωτεύουσα τα 272 από τα 411 νέα κρούσματα

Κορονοϊός - Αγωνία για τις ΜΕΘ: Πόσες κλίνες είναι κενές – Το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης

Απίστευτη τραγωδία: Νεκρή 12χρονη από ψείρες - Συνελήφθησαν οι γονείς

Big Brother: Νέο απίστευτο πλάνο - Η Σοφία Δανέζη γυμνόστηθη

Κρατερός Κατσούλης: Αυτό το πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει - Τι αποκάλυψε ο ίδιος

Το αποκαλυπτικό ατύχημα της Μαλέσκου – Άφωνη η Παπαγεωργίου