ΦΑΡΜΑΚO

ΒΙΑΝΕΞ: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία την τελευταία δεκαετία, σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις για το 2020

H ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, παρουσιάζει ισχυρή δυναμική στoν κλάδο του φαρμάκου, με μία σταθερά ανοδική πορεία κατά την τελευταία δεκαετία σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της.

ΒΙΑΝΕΞ: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία την τελευταία δεκαετία, σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις για το 2020

Με το σύνολο των ενοποιημένων πωλήσεων για το 2019 να φτάνει στο ύψος των 301,3 εκατ. ευρώ, η ΒΙΑΝΕΞ σημείωσε αύξηση 8,8% σε σχέση με το 2018 και διψήφια αύξηση στη διετία 2017-2018 της τάξης του 19,4%. Με μοναδικές παραγωγικές δυνατότητες στα τέσσερα ιδιόκτητα υπερσύγχρονα εργοστάσιά της, η ΒΙΑΝΕΞ εξειδικεύεται σε όλο το φάσμα του φαρμάκου και εξελίσσεται αδιάκοπα.

Εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο παραγωγής, η ΒΙΑΝΕΞ πραγματοποιεί ταυτόχρονα ευρεία επενδυτικά προγράμματα με στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού.

Έτσι, ο τομέας των εξαγωγών, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας δραστηριότητα, κατέχει το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας για το 2019.

Η συνεχής αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της ΒΙΑΝΕΞ που πλέον έχει παρουσία με εγκεκριμένα σε κυκλοφορία προϊόντα σε 56 χώρες ανά τον κόσμο.

Ενδεικτικό της ισχυρής εξαγωγικής της δυναμικής είναι η ραγδαία ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας: το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν σε 18,7 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ το 2019 ανήλθαν σε 51,2 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 173%.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση στην Ελλάδα και συμβάλλει στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, επενδύοντας συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της και προσφέροντας θέσεις εργασίας ακόμη και στις περιόδους με τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις των τελευταίων ετών. Οι συνολικές προσλήψεις της εταιρείας την τελευταία δεκαετία αντιστοιχούν σε 727 θέσεις εργασίας, με μέσο όρο προσλήψεων τα 66 άτομα ανά έτος. Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 1.242 εργαζόμενους, σημειώνοντας μια αύξηση προσωπικού της τάξεως του 21% για την τελευταία δεκαετία.

Το 57% των εργαζομένων αποτελείται από άνδρες, ενώ το 43% από γυναίκες.

Χρονιά σταθμός για τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί το 2019, όπου η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία ΦΑΡΜΑΝΕΛ Α.Ε.

Η εξαγορά αυτή επιβεβαιώνει τη συνεχή διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών της εταιρείας και σκοπό έχει την περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην αγορά των γενοσήμων προϊόντων.

Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε σχετικά:

«Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της εποχής, η ΒΙΑΝΕΞ έχει διατηρήσει σταθερά τα μερίδια της αγοράς της τα τελευταία χρόνια. Με συνεχείς επενδύσεις και στρατηγικές επιχειρησιακές κινήσεις, η εταιρεία μας συνέχιζε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης και το 2020, παρουσιάζοντας υγιή επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της».