ΦΑΡΜΑΚO

Ικανοποίηση ΣΦΕΕ και ΠΕΦ για την εξάρθρωση του κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων

Την επιτυχία των διωκτικών Αρχών να εξαρθρώσουν κύκλωμα κατευθυνόμενων και παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων, χαιρετίζουν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), δηλώνοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπλέκεται καμία εταιρεία μέλος τους.

Ικανοποίηση ΣΦΕΕ και ΠΕΦ για την εξάρθρωση του κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων

«Πρακτικές που απομυζούν πόρους από το Σύστημα Υγείας και προσβάλουν τη λειτουργία του, ενώ ταυτόχρονα καταλήγουν εις βάρος των ασθενών, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους -από όπου και εάν προέρχονται. Ο Κώδικας Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ είναι εναρμονισμένος με τους αυστηρότερους διεθνείς κανόνες, ώστε να αποτρέπει οποιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές».

«Τέτοια φαινόμενα έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας για το σύστημα υγείας, τον Έλληνα πολίτη-ασφαλισμένο αλλά και για τη φαρμακοβιομηχανία στο σύνολό της», αναφέρει η ΠΕΦ. Προσθέτει ότι διαχρονικά στέκεται αρωγός στην κοινή προσπάθεια για την υγιή λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς σε πλαίσιο πλήρους διαφάνειας, συμβάλλοντας προς αυτή την κατεύθυνση με προτάσεις και με τη δράση των μελών της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)