ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε κόλπα για διάρκεια σε μανικιούρ – πεντικιούρ

Η άνοιξη έφτασε και είστε έτοιμες να ανανεώσετε μανικιούρ και πεντικιούρ, να φορέσετε πιο ελαφριά ρούχα και να δείξετε τα όμορφα πόδια σας. Λίγα πράγματα όμως είναι πιο εκνευριστικά από το να περάσετε ώρες ολόκληρες στο σαλόνι ομορφιά
Πέντε κόλπα για διάρκεια σε μανικιούρ – πεντικιούρ

Η άνοιξη έφτασε και είστε έτοιμες να ανανεώσετε μανικιούρ και πεντικιούρ, να φορέσετε πιο ελαφριά ρούχα και να δείξετε τα όμορφα πόδια σας. Λίγα πράγματα όμως είναι πιο εκνευριστικά από το να περάσετε ώρες ολόκληρες στο σαλόνι ομορφιάς και την επόμενη μέρα με ένα λάθος κλιπ στο ψαλίδια να πάνε όλα στον βρόντο.

Δείτε μερικά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνες σας, προκειμένου να κρατήσει περισσότερο τόσο το μανικιούρ όσο και το πεντικιούρ.

Μην μουλιάζετε τα χέρια σας πριν από το βερνίκι

Όταν μουλιάζετε τα χέρια σας, το δέρμα απορροφά το νερό, διογκώνεται και ως εκ τούτου ζαρώνει. Θα επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση μόλις στεγνώσει. Αν όμως βάλετε βερνίκι στα νύχια ενώ το δέρμα γύρω από αυτά είναι ακόμα διογκωμένο από το νερό, δεν θα τα βάψετε σωστά, αλλά ούτε και το βερνίκι θα μείνει καλά επάνω σε ένα νύχι που έχει απορροφήσει νερό. Ναι, και τα νύχια σας απορροφούν νερό, όχι μόνο το δέρμα.

Έξτρα πέρασμα με επικαλυπτικό gloss

Αξίζει τον κόπο να περάσετε μία έξτρα στρώση με επικαλυπτικό gloss πάνω από τα νύχια τρεις μέρες αφότου κάνατε μανικιούρ. Μην ξεχάσετε να το περάσετε και από το άκρο του νυχιού. Θα προστατεύσει την κερατίνη στα νύχια σας και βοηθήσει το μανικιούρ σας να κρατήσει περισσότερο.

Προστατέψτε τα χέρια σας μετά το μανικιούρ

Χρησιμοποιήστε γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας κατά τις εργασίες κηπουρικής ή στο πλύσιμο πιάτων και ρούχων. Θα εμποδίσετε έτσι το δέρμα γύρω από τα νύχια σας από το ξεφλούδισμα.

Κάντε εντριβή με λάδι χεριών

Θα βοηθήσει το δέρμα γύρω από τα νύχια να μην ξεραθεί και ξεφλουδίσει. Μια φορά κάθε βράδυ προτού πέσετε για ύπνο θα κάνει θαύματα για το μανικιούρ και το πεντικιούρ σας.

Ενυδάτωση και προστασία για τα πόδια

Όταν φοράτε παντόφλες ή πέδιλα, αφήνετε τα πόδια σας εκτεθειμένα στον ήλιο, την σκόνη και την υγρασία και αυτό μπορεί να καταστρέψει το πεντικιούρ σας μέσα σε μία εβδομάδα. Το μυστικό είναι η καθημερινή ενυδάτωση. Βάλτε μια ενυδατική κρέμα μετά το ντους για να προστατεύσετε τα πόδια σας.

Ένας καλός τρόπος είναι να θερμάνετε λίγο την ενυδατική κρέμα στον φούρνο μικροκυμάτων! Βάλτε μια ποσότητα περίπου 3 κουταλιών του γλυκού σε ένα ποτηράκι, καλύψτε το και βάλτε τα μικροκύματα για 10 δευτερόλεπτα.


Διαβάστε επίσης:

Ομορφιά: Πέντε εναλλακτικές χρήσεις για τη μαγειρική σόδα

Επικίνδυνο το μανικιούρ για αλλεργίες και λοιμώξεις

Ombre νύχια: Βήμα-βήμα πώς θα τα αποκτήσετε μόνες σας στο σπίτι!